Glazba

Izvještaj – Warpaint: Koncert na kojem vrijeme brže prolazi

Foto: Ella Valentić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

S drugog kraja svijeta, iz dalekog Los Angelesa jučer nam je u Tvornicu kulture stigla dugoočekivana indie rock četvorka Warpaint. Četiri Amerikanke trenutno su na europskoj turneji na kojoj predstavljaju svoje posljednje, treće studijsko izdanje “Heads Up“. Warpaint me kao bend nikada nije impresionirao; sve su to već sto puta isfurane i poslušane fore, no Warpaint u sebi ima dašak nečega drugačijeg što bi ih izvlačilo da upadnu u tu kolotečinu neoriginalnoga, nezanimljivoga i isfuranoga. No što god ja rekao, jedno je istina. Warpaint je jučer, 12. srpnja dupkom ispunio Tvornicu kulture.

Iste, ali drugačije

Da budemo u potpunosti iskreni, Warpaint glazbeno nije ništa novo. Glazba je to veoma slična onoj benda Cigarettes After Sex koji je pred koji tjedan dobio razmjerno veliki broj kritika na svoju adresu i to prvenstveno radi glazbe koja se naoko ne razlikuje mnogo od ove koju smo slušali jučer. Ipak, Amerikanke neće niti izbiliza biti ispraćene takvim riječima jer je koncert bio odličan. Ovaj bend u sebi ima jednu zdravu dozu melankolije za koju vjerujem da je presudna u njihovom cjelokupnom zvuku.

Foto: Ella Valentić / Ziher.hr

Glazba je to u kojoj se pjesme ne razlikuju toliko jedna od druge, ni ritmički niti melodijski, a opet svaka pjesma na svoj osoban način dolazi do ušiju slušatelja. Warpaint je bend s više osjećaja nego glazbe, i zato Warpaint nikada neće upasti u isti koš s tisućama drugih bendova s kojima dijeli sličnosti u zvuku. U svemu tome mora se postaviti i logično pitanje, a to je koliku bi popularnost ovaj bend imao da se sastoji od četiri muškarca. No trenutno je o tome bespotrebno, bespredmetno i besciljno raspravljati.

Koncert na kojem vrijeme brže prolazi

Ipak, koliko god ja bio namjerno ili nenamjerno osoran i zajedljiv, prva sam osoba koja će priznati da mu je na koncertu bilo odlično. Ispostavilo se da studijski i live to nije toliko različito, ali opet ova live izvedba neusporedivo je bolja od onoga što se može čuti na pločama. Bend nosi jedna posebna energija, povezanost i sve je to veoma očito te od prvog momenta i vidljivo. Curama je veoma zabavno nastupati, a takvu radost teško je sakriti vizualno, a onda i osjetilno. Svaka pjesma pričala je jednu novu priču i čovjek se veoma brzo i bez puno razmišljanja opusti, a onda i izgubi u svemu tome. Zato je ovo i bio koncert koji mi je prošao jako brzo.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari