kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Film

Još jednom: Filmska oda pitanju zašto ljubav traje tri godine

foto: pres
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: pres
foto: pres

Koliko smo puta ostali slomljenog srca, odustali od ljubavi, muškaraca, žena, ali na kraju ipak krenuli “još jednom”? Snimajući se tijekom pet godina, pet prijatelja pokušalo je dobiti odgovore na pitanja kako i zašto naše ljubavne veze nastaju i nestaju. Dokumentarni film u režiji Ane Opalić i Noah Pintarića pogledajte u subotu u 19 sati u Dokukinu KIC. Prolazili su kroz više intenzivnih emotivnih odnosa – prekidali su stare i započinjali nove veze, zaljubljivali se, odljubljivali, razočaravali, u druge i u sebe… i o svemu tome razgovarali sa sobom i s kamerom. Nastajući kao dnevnik druženja, “Još jednom” je pokušao dobiti odgovore na pitanja o razlozima i načinima na koje nas ljubav obuzima. Zašto ispočetka uvijek krećemo s osmjehom na licu i leptirićima u trbuhu, saznajte u subotu i nedjelju u 19 sati na adresi Preradovićeva 5.
Nakon filma čuvajte svoju kino ulaznicu i nemojte propustiti koncert U pol’ 9 kod Sabe. Banalni šarm naziva benda nosi korijene u tome što su se probe benda uvijek održavale u isto vrijeme u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove bivše basistice Sabe. Duhovite i melodiozne songove žanrovski određene na raskršću indie popa i cabareta pišu klavijaturistica Ana Opalić i pjevačica Martina. Na ostalim instrumentima nalaze se: Goran (gitara i ukulele), Zrinka (cajon), Dragana (saksofon i akustična gitara) a ovog puta po prvi put i Helena (bas).

Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog, spoj je različitih marginalnih/manjinskih pozicija i kao takav odlučio je opjevati do sada neispričane priče. U pol’ 9 kod Sabe tako već potpisuje neke od underground himni zagrebačke feminističko-queer scene.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Be social

Komentari