Glazba

Jura Stublić & Film ponovno u Tvornici Kulture

Jura Stublić
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Glazbenik s najviše nastupa u Tvornici kulture, Jura Stublić, ponovno se vraća u Tvornicu kako bi s grupom Film odsvirao još jedan tradicionalni kasno jesenski koncert.

Jura Stublić jedan je od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora čije djelovanje datira još iz sredine 70-ih godina prošlog stoljeća pojavom novog vala. Svoje prve glazbene uspjehe ostvaruje s grupom Film, osnovanom 1979. godine. Stavivši fokus na glazbu, Jura napušta fakultet i započinje suradnju s Branimirom Štulićem i postaje pjevač prve postave grupe Azra.

Zbog nesuglasica u bendu, Mladen Juričić, Marino Pelajić i Jura Stublić napuštaju grupu Azra i formiraju vlastiti bend. U početku, prema priči iz Poleta, naziv te grupe glasio je Šporko šalaporko i njegove žaluzine, ali bend ubrzo mijenja ime u Film.

Grupa Film svoj prvi singl Kad si mlad/Zajedno objavljuju 1980. godine, dok prvi album „Novo!Novo!Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi” objavljuju 1981. godine. Prodaja ovog albuma prešla je brojku od 20.000 primjeraka.

Nakon debi albuma, bend objavljuje još tri, „Zona sumraka”, „Sva čuda svijeta” i „Signali u noći”. Uz ove studijske albume postoji i jedan live mini LP, koncertna snimka „Film u Kulušiću – Live”. Nakon što dolazi do razilaženje grupe Film 1987. Jura Stublić osniva grupu Jura Stublić i Film te još iste ’87-e objavljuju dobro poznati album „Sunce sja!”.

U nadolazećim godinama ova nam je grupa ostavila bogatu glazbenu vrijednost, uključujući hitove kao što su Bili Cvitak ili E moj druže Beogradski.

Prvi koncert Jure Stublića i grupe Film nakon početka pandemije zakazan je u subotu 27.11.2021. u 20 sati. Ulaznice u pretprodaji iznose 80 kuna, dok će na dan koncerta koštati 100 kuna.

Za ulaz potrebno je predočiti digitalnu EU COVID potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog PCR ili antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju bolesti COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci od datuma koncerta. Za navedeni koncert vrijede i ulaznice odgođenog koncerta iz proljeća 2020. godine.

Be social

Komentari