novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Kalendar za sve vjernike pop-kulture!

kalwndar
Kalendar 2022: Rockmark Zagreb
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Nije nikakva sprdnja s klasičnim vjerskim kalendarima, ali jasno je da je time inspiriran format Rockmarkova kulturnog kalendara! Zagrebačka glazbena knjižara i izdavač Rockmark objavila je kalendar za 2022. godinu s 365 dana rođendana velikih žena i muškaraca u glazbi, ali i drugim miljeima onog što smatramo popularnom kulturom.

Nekima su uzori, nekima sveci. Kako god da bilo, svatko će naći nekoga na dan svog rođenja. U svakom slučaju, nabavili smo svoj i garantiramo da ćete s ovog kalendara znati više imena nego ikojeg drugog.

Kažu Rockmarkovci u svom Kulturnom kalendaru kojeg krasi anđeosko lice Kurta Cobaina (jasne su mesijanske aluzije):

Kultura nije samo Prohujalo s vihorom, kultura je i Reservoir Dogs. Kultura nije samo Velo misto, kultura su i Mućke. Kultura nije samo “Biti ili ne biti” Hamleta, kultura je i “Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti” Alana Forda.
Kultura nisu samo Beethoven ili Beatlesi, kultura su i KUD Idijoti i Nirvana.
Kultura je i sport, nisu li uspjesi Maradone, Dražena i Schumachera bili čista poezija koja je nadahnula pisce da o njihovim pobjedama napišu najljepše tekstove.

Autor kalendara su Rockmark i Stjepan Vrečko, a dizajn potpisuje poznati umjetnik plakata i naslovnica glazbenih izdanja, Tomislav Vranić ‘Vrana’.

Kalendar je u prodaji putem webshopa, samoj knjižari podno Sveučilišne knjižnice u Zagrebu ili ovih dana na najvećem sajmu knjiga Interliber po cijeni od 10 kuna.

p.s. Ovaj tekst nije sponzoriran, nego samo okidamo na humor, pop kulturu i dobre ideje!

(Visited 907 times, 1 visits today)
Be social

Komentari