Film

Julia Roberts i George Clooney ponovno zajedno na filmskom platnu

Izvor: New York Times
Vrijeme čitanja: 2 minute

Romantična komedija Karta za raj” s Julijom Roberts i Georgeom Clooneyjem nije samo rečenica kojom će se prodati brdo kino ulaznica, već i garancija za solidnu romantičnu komediju. No, ako vam u kojem slučaju treba dodatna motivacija i još niste kupljeni, nastavite čitati.

Priča prati rastavljeni bračni par Georgiu Cotton (Julia Roberts) i Roberta Cottona (George Clooney) koje povezuje samo njihova kćer, Lilly Cotton (Kaitlyn Dever). Unatoč svojim nesuglasicama, nakon što im kćer javi da se iznenada zaručila za mladića s Balija, Gedea (Maxime Bouttier), odlučuju ostaviti svoje nesuglasice po strani i otputovati na Bali kako bi spriječili Lilly da napravi istu grešku koju su oni napravili prije 25 godina.

Redatelju Olu Parkeru ovo nije prvi rodeo niti sa snimanjem na egzotičnim lokacijama, niti s romantičnim komedijama. Ol Parker režirao je nekoliko godina unazad nastavak kultnog filma „Mamma Mia! Here We Go Again” (2018.) upravo kod nas na otoku Visu. Iako se radnja odvija na Baliju, „Karta za raj” snimana je na prekrasnoj australskoj obali. Što više reći o postavi, nego da Julia Roberts i George Clooney u potpunosti otimaju pažnju gledatelja i nose ovaj film. Njihova pojedinačna karizma zrači kroz ekran, a zajedno su dobitna kombinacija za romantične komedije.

Šarm koji uvijek pali

Rijetko koji slavni glumački dvojac može biti ovako šarmantan na velikom platnu. Zračiti aurom velikih hollywoodskih filmskih zvijezda ranih 2000-ih i prije, kao što to još uvijek mogu njih dvoje. U svega sat i pol, Julia Roberts i George Clooney vode nas kroz pravu avanturu, pomalo predvidljive radnje, već viđenih zapleta s očekivanim sretnim završetkom. Film će vas poprilično zabaviti, u ove hladnije dane odvesti u neke ljepše i toplije krajeve, barem na kratko.

Izvor: New York Times

Osobni dojam filma u skladu mi je s podijeljenim stavovima filmskih kritičara da film nije nikakvo dostignuće niti da će promijeniti sam žanr, ali predstavlja romantičnu komediju koja igra poprilično dobro unutar poznatih klišeja. Unatrag zadnjih deset godina komedija kao da je bila manje u fokusu od drugih žanrova poput akcijskih filmova ili serijala sa superjunacima, ali i dalje uživa svoju publiku. Mnogi su ovaj film nazvali “mužnjom novca”, ali vjerujem da je upravo ovakva komedija bila potrebno osvježenje na programu kina. „Karta za raj”, odličan je film za odlazak na spoj, na druženje s ekipom ili za me time.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari