Film

George Clooney snima zanimljivu dramu o umjetnosti i ratu

Foto:Facebook.com/TheMonumentsMenMovie
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto:Facebook.com/TheMonumentsMenMovie
Foto:Facebook.com/TheMonumentsMenMovie

Počelo je snimanje filma The Monuments Men u kojem bi George Clooney mogao zasjati u punome sjaju. Naime, Clooney koji je najpoznatiji širokoj publici po svojoj glumi, u novome će filmu biti redatelj i glumac, a scenarij je adaptirao skupa s dugogodišnjim suradnikom Grantom Heslovom (The Ides of March, Good Night, and Good Luck.). Dobivši zeleno svjetlo od Sony Picturesa i 20th Century Foxa ova je akcijska drama započela snimanje u Berlinu.

Radnja se temelji na stvarnim događajima tijekom Drugog svjetskog rata opisanima u knjizi Roberta M. Edsela, The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History po kojoj se adaptira film. Skupina povjesničara umjetnosti i kustosa odlazi na pogibeljnu misiju kako bi povratila umjetnička djela koja su ukrali nacisti. Fabula djeluje obećavajuće, jer ne obrađuje tmurne tipično ratne tragedije zbog čega bi mogla privući veliku pažnju.

Glumačku ekipu čine zvjezdana imena poput Daniela Craiga, Matta Damona, Johna Goodmana, Cate Blanchett, Jeana Dujardina i Billa Murraya.

Film bi trebao stići u kina u prosincu ove godine, savršenom mjesecu i razdoblju za ulazak u sezonu nagrada i naravno Oscara. Čini se da bi ovaj film mogao postati temom brojnih diskusija i analiza krajem 2013.

Be social

Komentari