Film

Kino kustos Mirza Džomba bira kultni psihološki triler

kad jaganjci utihnu
Foto: press Art-Kino Croatia / "Kad jaganjci utihnu"
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Kino kustos Art-kina u travnju poznati je riječki rukometaš Mirza Džomba koji je za publiku odabrao film Jonathana Demmea Kad jaganjci utihnu. Ovaj iznimno uspješan film zaziva zajedničko gledanje, a ovomjesečni će kustos ukratko prije same projekcije i obrazložiti svoj izbor u utorak, 10. travnja u 20 sati.

Ovaj psihološki triler napravljen je po najvišim hitchcockovskim standardima i ima pet osvojenih Oscara, dvije BAFTA-e i Zlatni globus, a svoj uspjeh duguje, osim izvrsnoj priči i režiji, i sjajnim ulogama koje tumače Jodie Foster i Anthony Hopkins.

U potrazi za serijskim ubojicom nazvanim Buffalo Bill, mlada i ambiciozna FBI agentica Clarice Starling obraća se za pomoć pritvorenom sociopatu Hannibalu Lecteru. Svima onima koji pogledaju film ime to ime će još neko vrijeme izazivati nelagodu jer Lecter je manični kanibal kojeg okružuje aura zlobe, otrovan i proračunat, a koji natjera neiskusnu Clarice na pakt s vragom te zajedno ulaze u morbidnu igru mačke i miša.

Mirza Džomba je hrvatski rukometaš koji je svoju karijeru započeo u RK Zamet, od kuda je nastavio u RK Badel Zagreb, mađarski Fotex Veszprém, Ciudad Real te Croatia osiguranje Zagreb. Bio je član Hrvatske rukometne reprezentacije na poziciji desnog krila kad su osvojili  zlata na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2003. u Portugalu i Olimpijskim igrama 2004. u Ateni te srebro na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2005. u Tunisu.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

Be social

Komentari