Istaknuto

Komentar – Kako snubiti djevojku u 21. stoljeću: Uvod

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 6 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Čitanje Zihera izvrsna je kulturna podloga za započinjanje razgovora s djevojkom, no kako uopće doći do te razine da ju se na razgovor ne mora siliti ..

Opći dio

Problem je ovo koji muči muškarce oduvijek.  Sa ženama su problem imali i kraljevi i kmetovi. Muškarci svih boja, veličina, društvenih statusa – svih fenotipa i genotipa. Što je vrijeme više odmicalo, s tom je naprednom verzijom Homo sapiensa postajalo sve teže. Najlakše je vjerojatno bilo pračovjeku, koji je izabranicu srca svoga morao samo malo grublje podragati tupim predmetom po glavi. Očekivano bi bilo da bi s napretkom civilizacije sve to postalo lakše, pogotovo nekom poput, recimo, kralja Menelaja. Ime ovog spartanskog kralja dolazi od grčkih riječi mene = ,,trajati”, ,,oduprijeti”, ,,odoljeti”  te laos = ,,ljudi, narod”. Dakle, znači ,,onaj koji se odupire ljudima”. Čovjek tolike moći, čije ime ima takvo značenje ipak se nije mogao oduprijeti jednoj Heleni. Homer ga u Ilijadi opisuje kao mudrog i pravednog vladara, koji se katkad ponaša nepromišljeno bivajući odsutan. Baš se pitam zašto.. Zaratio se s Trojom zbog te iste Helene. Ako čovjek takve moći i utjecaja nije mogao ovladati ženom, što je s nama ostalima. Sav taj muški svijet očito ipak nije toliko muški pa su riječi Jamesa Browna istinite: ,,Man made electric light to take us out of the dark. Man made the boat for the water, like Noah made the ark. This is a man’s world, but it wouldn’t be nothing without a woman or a girl’’. Kao i one Beyoncine: ,,Who run the world? Girls!’’
No, vratimo se na ovaj dio kako uopće (prividno) ovladati ovim bićima u tijelima sličnim ljudskom.

21. stoljeće

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Casanova je danas sinonim za svakog pustolovnog i uspješnog (neodgovornog) ljubavnika. Njegovi ljubavni pothvati imali su pozitivne ishode, no pitanje je kako bi se i on snašao u današnjem dobu. U 18. stoljeću u kojem je on žario ženska srca takvo nešto bilo je puno lakše za izvesti. Plemkinju usamljenu u zaključanom dvorcu vjerojatno nije bilo teško nagovoriti na ljubovanje. Pristala bi i sa zvonarom crkve Notre Dame voditi ljubav. Sada kad žene imaju pravo glasa (što su davno prije trebale dobiti!)*, dok su svjesne svojeg utjecaja i dok su pod utjecajem grozomornih serija poput Seksa i grada, snubljenje je postalo puno teže.

Svi pravi programi programirani su ručno. Mi smo poput DOS-a, koji je jedva evoluirao u XP. One su već Windows 9 Beta. Što se dogodi kada probate otvoriti Microsoft Office Word 2013 dokument na starom XP-u sa starim Officeom? Ne može se otvoriti! Svoje dokumente žene stoga spremaju u Office 97-2003 formatu kako bi ih (mi) mogli otvoriti. Ono što garantira uspjeh i olakšava oba spola  posao jest instalacija novog Officea na našem starom XP-u. Žene će vam biti zahvalne ako neće morati preformatirati svoje podatke za vas. Ipak, koliko god se naučite raditi sa ženama, nikad ne možete odagnati njihove predatorske nagone.

Osnovni alati

Izlike za nepronalazak ženke ne postoje, osim u slučaju igranja za onu drugu ekipu. Žene su imali  i pretili Orson Welles i žaboliki Woody Allen i ludi Salvador Dali i vaš vječno pripit susjed Miro. Pitanje su preferencije žena i alat snubljenja.

1. Novac (i moć)

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Ovaj faktor nije se slučajno našao na prvome mjestu. Koliko god čuli onu ,,novac nije važan’’, nažalost duboko u sebi znamo da to nije istina. Slavica Ecclestone sigurno nije s onim trolom od Bernia, koji podsjeća na Cezara iz Noćne more, legla u krevet zbog njegove divne osobnosti. U ovom slučaju ne govorimo o posjedovanju 80-metarskih brodova i vila (iako bi bilo poželjno). Umjesto 14 pivi i 3 kutije cigareta, poželjno bi bilo rasporediti raspoloživi budžet i imati koju lasičju bundu ili kunu za priuštiti dragoj barem sendvič s tartarom na okretištu i ponekad ružu, bez potrebe za krađom iste s groblja (ruže, ne drage!).
Poduvjet su i ambicije, ako ništa, barem lažne. Rijetko koja žena, ukoliko je snubljenje s ciljem na vezu roka dužeg od trajanja trajnog mlijeka, voli rečenicu ,,nemam ništa u planu u skorije vrijeme’’.

2. Izgled, stil

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Koliko god riskiram ispasti površan, nikoga u polumračnom klubu/bircu nije privukao karakter neznanca/neznanke na drugom kraju objekta. Kad izgledate kao da su vas stvorili gej muškarci u laboratoriju i torzo vam izgleda kao velika strelica koja pokazuje prema vašem penisu, nije teško zainteresirati suprotni spol. Poželjno je posvetiti malo pažnje izgledu. Podaprati se malo ispod pazuha, podšišati dlake u nosu ako vire više od centimetra iz nosnice i ne nositi sandale i čarape u isto vrijeme. Prikladnim odijevanjem ženi do znanja dajete da vam nije bilo problem izdvojiti par sekundi za nju zakopčavanjem gumbiju neke košulje. Ipak, izgled je potrošna stvar, a i brzo dosadi, osim ako u ponudi ne postoji još nešto. Istina, kako kome.
No, opet, čak je i Mislav Bago viđen sa ženama.

3. Oštroumnost, načitanost, informiranost

Foto: quickmeme.com
Foto: quickmeme.com

Ne govorimo ovdje o potrebi za znanjem fizike atoma i članstvu u Europskom vijeću za nuklearna istraživanja. Ipak, poželjno bi bilo znati da Iran i Irak nisu ista država, razliku između Star Warsa i Star Treka i pročitati nešto osim Koko u Parizu u četvrtom osnovne. Također, potrebno je prilagoditi raspoložive informacije tipu žene pa tako nije preporučljivo djevojci koja s nestrpljenjem očekuje novi album Magazina pričati o utjecaju Boba Dylana na današnji rock&roll, kao ni kćeri intendanta kazališta s oduševljenjem pričati kako vas je pjesma Halida Bešlića razgalila do razine da na koljenima trgate svoju košulju ni studentici hungarologije priznati da vam mađarski jezik zvuči poput klingonskog.

4. Pažnja

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Zapamtiti ime njene bake i nije neki pothvat, no osigurat će vam bodove i biti dokaz da ju slušate, čak i ako ju većinu vremena stavite na ,,mute” i u glavi vam čimpanza lupa činelama. Svaka žena voli pažnju, priznala to ili ne. Točka.

5. Humor

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Iako zadnji na listi, najmoćniji je alat za snubljenje djevojaka/žena. Uspijete li nasmijati ženu, riješili ste pola posla. Problem je saznati što bi određenoj djevojci moglo izmamiti osmijeh. Pračovjek je to otkrio prvi put lupivši se slučajno ranije spomenutom toljagom po glavi i primijetio na licu svoje ženke razvučen oblik usta i njenu iznenadnu želju za parenjem. Kao i mi, i humor je evoluirao. Dok će jednoj biti smiješan vic u zloj muhi koja se smije ,,muhaha’’, drugoj će biti smiješna neka morbidna šala o pedofilima. Problem je ako promašite – nema povratka.

6. Kombinacija

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Neki ljudi vole ljuću pizzu, neki s više gljiva, neki samo sa sirom. Ne trebate biti prosječni, no najbolje je naći zlatnu sredinu. Ni preljutu pizzu ni s previše gljiva ni samo sa sirom. S previše novca riskirate napraviti sponzorušu i ne znate ima li njezin čvrsti zagrljaj za cilj prenijeti vam njenu ljubav ili izvući vam novčanik iz stražnjeg džepa. Dobar fizički izgled nije naodmet, no ekscesivnim provođenjem vremena u teretani i pred ogledalom pretvara vas u Narcisa i nitko ne voli preulickane italian-style pretenciozno odjevene kicoše. Biti pametan, načitan i imati kulturni kapital zasigurno je plus, no nijedna ne voli hodajuću zvučnu wikipediju zbog koje se osjeća glupom. Pažnja je također bitan faktor, no i tu treba imati mjeru i ne otići u sferu opsesivnosti. Najbolja je kombinacija svega ovoga pomalo s malo većom dozom humora.

Svi ovi faktori/alati daju se naučiti i koristiti bez emocija. Najljepše je ipak kad sve to dolazi samo od sebe. Kad joj kupite onu torbicu koju je silno željela, bez obzira što ćete do kraja mjeseca jesti parizer i stari kruh, samo da ju vidite sretnu. Kad u teretanu krenete i zbog nje, ne samo zbog sebe. Kad s interesom slušate njenu priču iz djetinjstva kako je dobila onaj veliki ožiljak na natkoljenici, jer ju želite bolje upoznati. Kad radite budalu od sebe samo da joj se usta razvuku prema gore.

Sljedeće: Proces stalkanja i snubljenja preko društvenih mreža

Be social

Komentari