Knjige

„Kutija knjiga” – najljepši poklon ovog Božića

kutija knjiga
Foto: Ibis grafika
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, Vlada Republike Hrvatske 2021. godinu proglasila je Godinom čitanja. S televizijskih ekrana smiješila su nam se poznata lica i poticala nas na čitanje, organizirani su brojni književni dani, tribine i festivali (u skladu s epidemiološkim mjerama, naravno). Održan je i famozni Interliber, objavljene su brojne knjige, ma k vragu, čak sam i ja napisala i objavila jednu – akcijski plan Nacionalne strategije poticanja čitanja na mene je djelovao, nema što. No, što je s dječicom? Može li petogodišnjakinju, čije prijateljice u vrtiću pričaju samo o Filipu i Zagi, par rečenica Ante Gele potaknuti na čitanje? Ne može (sorry, Gelo, nisi ti kriv). Jedino što djecu može potaknuti na čitanje su roditelji koji čitaju (ne bi bilo naodmet da čitaju i bake i djedovi, i tetke i stričevi, ili bar susjedi).

Pandemijska inovacija by Ibis grafika

Zato, ako svojoj djeci za Božić još niste kupili hrpu legića koji će vam se zabadati u stopala mjesecima i kojekakve plišance u kojima će se gnijezditi pauci koje niste mogli usisati jer vam je usisavač začepljen od već spomenutih legića, bacite oko na „Kutiju knjiga” – projekt koji je krajem 2020. pokrenula izdavačka kuća Ibis grafika, a koji je realiziran uz pomoć sredstava Kreativne Europe u sklopu programa za poticanje prijevoda književnosti s manje korištenih europskih jezika.

Bye bye ružnim božićnim puloverima

That’s right, više ne morate djeci poklanjati potkošulje i ružne pulovere, jer je „Kutija knjiga” šarmantan darak za male čitatelje koji imaju potencijal postati veliki čitatelji, a njezino božićno izdanje posebno je dizajnirano – postoji verzija za bebe, za djecu, za odrasle ili za obitelj. “Kutija” sadrži slikovnice i knjige (reći ću samo: slikovnice Julie Donaldson, božićni hit Medvjedovanje, Pauline mačke i Riječi iznad oblaka, wow!), ali i kreativne listiće, poklone iznenađenja i ideje, upute i materijal za izradu božićnih ukrasa i dr. Dostupna je jednokratno (narudžbe zaprimljene do 19. prosinca zajamčeno će se naći pod borom!), ali i tijekom više mjeseci, zahvaljujući mogućnosti pretplate, a putem upitnika može se i personalizirati!

Foto: Ibis grafika

Nova godina, nova iznenađenja

Stoga, ako želite izbjeći hodanje po shopping centrima i vrijeme potrošiti na prioritetnije božićne aktivnosti (pečenje kolača, npr.), a djeci, unucima ili nećacima pokloniti gift that keeps on giving, sve što trebate je „Kutija knjiga”. Možete ju pokloniti i sebi, ne mora nitko znati.

P.S. Utješna vijest za sve koji su svoj božićni budžet već potrošili jest da će u 2022. godini Ibis grafika dodatno začiniti ponudu svojih knjiških kutija i ponuditi još inovativnije sadržaje koji će, vjerujem, uljepšati sva godišnja doba vjernim, ali i novim čitateljima. Nova godina, novi izazovi, nove knjiške poslastice – imamo se razloga veseliti!

Be social

Komentari