Knjige

Mjesec hrvatske knjige: O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi

Foto: facebook.com/Knjižnice grada Zagreba
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/Knjižnice grada Zagreba
Foto: facebook.com/Knjižnice grada Zagreba

„O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?“ ovogodišnji je moto Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava od današnjega dana do 15. studenog 2014. u svrhu promicanja knjige i čitanja. Organizator su i ovoga puta Knjižnice grada Zagreba kao što je to tradicija od 1995. godine. Svečano otvaranje održat će se danas u Splitu uz cjelodnevni program. Diljem zemlje će se povodom te manifestacije održati brojna događanja u gradskim knjižnicama i čitaonicama, kao i razni natječaji.

Na samoj svečanosti otvorenja bit će dodijeljene nagrade Sari Maksimović, Karmen Delač-Petković i Mileni Budimir, pobjednicama natječaja „Neispričane ljubavi“, natječaju za najbolju kratku ljubavnu priču.

I ove se godine održava Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod prigodnim naslovom „Ljubav za početnike“. Kviz je online prirode, a provode ga škole, knjižnice i kulturna društva, a predodređen je i za hrvatsku djecu u susjednim zemljama. Za one najbolje u kvizu osigurane su i nagrade koje će biti dodijeljene na završnoj svečanosti 14. studenog 2014.

Na cijelom području Republike Hrvatske će se 23. listopada održati akcija „Čitajmo naglas“ u vrtićima, školama, knjižnicama i čitaonicama. Sudjelovati mogu svi: književnici, djeca, učenici, odrasli, a čitat će se ljubavne pjesme.

Brojne će knjižnice šarolikim programom kao što su čitanja naglas i razni natječaji obilježiti svoj dan 11. studenog, a Hrvatsko knjižničarsko društvo predstavit će „Knjižnicu godine“.

Be social

Komentari