kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Film

Pokušajte hakirati u sustav koji kontrolira Jurassic Park!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Prošlo je 20 godina otkako je u kina stigao film Jurassic Park. Dok iščekujemo novi dio serijala Jurassic World predviđen za sredinu iduće godine, programer Tully Robinson osvježio nam je sjećanje te napravio stranicu na kojoj se nalazi operativni sustav nazvan Jurassic Systems, koji replicira operativni sustav korišten u filmu.

Scena koju sustav oživljava je pokušaj Samuela Jacksona, ili lika Raya Arnolda, da uđe u sistem, no ne uspijeva zbog sigurnosnih mjera koje je postavio Dennis Nedry. Nakon što je triput pokušao dobiti pristup, sistem se zaključava, a ekran se ispunjava rečenicom „You didn’t say the magic word“, dok se na susjednom ekranu Nedryjeva glava na Elvisovom tijelu ruga i ponavlja tu rečenicu. Sada i vi možete iskušati kako je to biti isfrustriran dok se Nedry izruguje, a opasnost od raptora raste.

Rekreacija je interaktivna, a postoji pet komandi s kojima se možemo igrati. Kod je open-source, a dostupan je na stranici Github.

Stranici možete pristupiti ovdje: http://jurassicsystems.com/

Podsjetit ćemo ovom prilikom da je novi nastavak Jurassic World najavljen za 2015. godinu, a režirat će ga Colin Trevorrow. Možda će za dvadeset godina otada netko rekreirati naše „zastarjele“ programe, možda čak i s Elvisovim tijelom.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Be social

Komentari