Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Film

Objavljene nominacije za 74. dodjelu prestižne nagrade Emmy

13.07.2022. Simona LukmanFoto: deadline.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jučer, 12. srpnja, objavljene su nominacije za prestižnu televizijsku nagradu Emmy koja već tradicionalno svake godine okuplja javnost pred malim ekranima.

Riječ je o jednoj od četiri glavne američke nagrade za izvedbene umjetnosti i zabavu, uz Grammy (za glazbu), Oscar (za film) i Tony (za kazalište). Dobitnicima je osigurana nagrada, odnosno kipić u obliku krilate žene koja drži atom, a dobila je naziv prema cijevi koja je nekad bila dio televizijskih kamera.

Ove će se godine ceremonija dodjele nagrade Emmy održati 12.rujna, a uživo će ju prenositi američka televizijska mreža NBC.

Nominacije

U  broju ovogodišnjih nominacija prednjače HBO-va satirična serija „Succession” („Nasljeđe”) s njih dvadeset i pet, Appleova sportska dramska serija „Ted Lasso” s dvadeset, HBO-va serija „The White Lotus” s također dvadeset i HBO-va serija „Euphoria” („Euforija”) sa šesnaest nominacija.

Kao i prošle godine, najviše je nominacija dobio HBO/HBO Max, njih čak sto četrdeset, oborivši tako dosadašnji rekord. Slijedi ga Netflix, sa sto pet nominacija, što je za dvadeset i pet manje negoli prošle godine.

Pogledate li listu nominiranih serija, na njoj nećete pronaći neke od najpopularnijih serija kao što su „The Crown” („Kruna”), „The Boys” („Dječaci”), „The Handmaid’s Tale” („Sluškinjina priča”) i „Westworld”. Razlog je, ipak, poprilično jasan. U obzir se uzimaju isključivo serije koje su izašle između 1. lipnja 2021. i 31. svibnja 2022. Navedene će serije najvjerojatnije biti ponovno u igri sljedeće godine, kad izađu nove sezone.

U kategoriji dramskih serija nominirana je i serija o kojoj ovih dana mnogi diskutiraju. Naravno, riječ je o „Stranger Things”, znanstveno-fantastičnoj seriji čija je četvrta sezona izašla u svibnju i srpnju ove godine.

U kategoriji glavne glumice u dramskoj seriji u oštroj se konkurenciji nalaze Zendaya iz serije „Euphoria” te Sandra Oh i Jodie Comer iz BBC-jeve serije „Killing Eve” („Ubijanje Eve”).

Tijesna je situacija i u kategoriji glavnog glumca u dramskoj seriji, gdje su, između ostalih, nominirani Jason Bateman iz serije „Ozark” te Brian Cox iz serije „Succession”.

Cijelu listu nominiranih možete pogledati ovdje.

(Visited 93 times, 2 visits today)

Komentari