navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

Nova glazba: Pridjevi, Crvi, Valentino Bošković, The Gentleman i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Don´t Wanna Let Go mladog pjevača Erica.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Yaya i Izgubljeni Vikend, Pridjevi, Djigibaoo, Discohernia ft. Aklea Neon, Valentino Bošković, Crvi, Vjekoslav Banovčić i The Gentleman.

Strane preporuke za slušanje su Kim Gordon, Hayley Williams, Alice Cooper, Serj Tanakian i The Pretty Reckless.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna glazba

Yaya i Izgubljeni Vikend – Treba nam dosade

Jadranka Ivaniš Yaya, pjevačica Jinxa, s bendom Izgubljeni Vikend snimila je pjesmu Treba nam dosade. Glazbenike je u bend je okupio autor teksta i glazbe Josip Radić (Valentino Bošković, Kensington Lima) .

Pridjevi – Hello

Psihodelični Pridjevi predstavili su singl Hello kao najavu za svoj friško objavljeni album „Drugi korijen”. Dino Santaleza autor je glazbe, videa ali i covera za album.

Djigibaoo – Krug

Djigibaoo je novi splitski bend kojeg čine Petar Stolnik, Antonio Šabić i Ivan Malenica. Ranije su zajedno svirali u Go Lilly, a sada su predstavili novi projekt prvim singlom Krug kojeg kao bend autorski potpisuju.

Discohernia ft. Aklea Neon – Lion Gate

„Promjena Stanja” ime je aktualnog albuma benda Discohernia objavljenog krajem prošle godine. Na njemu se nalazi i Lion Gate, singl ostvaren u suradnji s Akleom Neon koja je autorica teksta.

Valentino Bošković – Blojska Rapsodija

Blojska rapsodija, singl s prošlogodišnjeg albuma „Velika Praska” , dobila je spot. Autori pjesme su Josip Radić i Branko Dragičević, zajedno poznatiji kao Valentino Bošković.

Crvi – Sladoled

Beogradski alt rock bend Crvi objavili su spot za singl Sladoled. Oni su Damjan Babić, Dimitrije Đurić i Andrej Mladenović, a spot za njihov novi singl režirala je Mina Đukić.

Vjekoslav Banovčić – Glavu gore

Vjekoslav Banovčić nastupit će na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu s pjesmom Glavu gore. Aljoša Šerić autor je teksta i glazbe za debitantski singl ovog glazbenika, a Doringo potpisuje spot.

The Gentleman – Hide & Seek

Hide & Seek prvi je najavni singl nadolazećeg albuma planiranog za svibanj ove godine. Marko Lucijan Hraščanec aka The Gentleman autor je teksta i glazbe dok spot potpisuje Dinko Šimac.

Strana glazba – preporuke za slušanje

Kim Gordon – Hungry Baby

Hungry Baby je singl s debitantskog solo albuma „No Home Record” kojeg je Kim Gordon objavila 2019. godine.

Hayley Williams – My Limb

Haylely Williams (Paramore) objavila album „Flowers for Vases” na kojem se nalazi i My Limb. To je njeno drugo studijsko izdanje u nepunih godinu dana kojem je prethodio debitantski album „Petals For Armor” iz svibnja 2020.

Alice Cooper – Social Debris

Alice Cooper je na svoj rođendan predstavio Social Debris, singl kojim najavljuje izlazak albuma „Detroit Stories” za 26. veljače.

Serj Tanakian – Elasticity

Elasticity je najavni singl za istoimeno EP izdanje koje će Serj Tanakian (System of a Down) objaviti u ožujku.

The Pretty Reckless – And So It Went

Američki bend The Pretty Reckless objavili su spot za singl And So It Goes u kojem gostuje Tom Morello uoči objave albuma „Death By Rock And Roll” ovog petka.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 1.028 times, 1 visits today)
Be social

Komentari