Glazba

Nova glazba: Valentino Bošković, Mnogi Drugi, Edo Maajka, Linkin Park i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 3 minute

Prošlog nas je tjedna šokirala još jedna smrt. Frontmen Linkin Parka Chester Bennington oduzeo si je život i to na dan rođendana pokojnog mu prijatelja Chrisa Cornella. Tužno i neshvatljivo obojica su se oprostili od svijeta na žalost mnogih. Tako se nastavio crni niz koji ne prestaje šokirati popisom imena onih kojih više nema. Odmak od crnih misli pokušajte pronaći uz glazbene novitete koje smo prikupili.

Domaća i regionalna glazba

Valentino Bošković – Ritki zrok

Dvojac Valentino Bošković čine Josip Radić i Branko Dragičević te donose zvuk cosmic popa. Pjesma Ritki zrok, originalnog naziva Chinchaysuyu, nalazi se na aktualnom albumu “Marsovska Listina” i dobila je spot koji je djelo Mladena Burića. Obzirom na putovanje svemirom, Valentino Bošković nema vremena nastupati uživo. Ako ništa ranije, na Valentinovo 2046. godine vidimo se na Vidovoj Gori.

Mnogi Drugi – Mrak

Mnogi Drugi pripremili su iznenađenje. Duboka je singl koji je nedavno objavljen i čija je svrha bila najaviti album za rujan, no iznenada su snimili spot za pjesmu Mrak koja neće biti dijelom albuma. Prihvatili su se posla jer su u dan i pol mobitelom uspjeli snimiti zanimljiv spot za koji scenarij potpisuju Anita Nadj i Mladen Popović.

Edo Maajka – Od sutra

Edo Maajka sve loše prestaje raditi Od sutra, ali još danas treba iskoristiti sve što život pruža (…sve ćemo od sutra…). Fantastična stvar koju Edo izvodi u suradnji sa svojim nedavno oformljenim bendom raplesat će slušatelje, a simpatičan spot djelo je Pulsar Produkcije.

Bobo – Na zidiću

Bobo je neko vrijeme mirovao, puno je vremena prošlo od hitova Dominik i Co to mas. Sada Na zidiću najavljuje treći studijski album za kraj ove godine. Kao i sve druge, i ova pjesma nije posebno ozbiljna i priča o nekima omiljenom mjestu za druženje – zidiću ispred zgrade.

Nikolina i Sandro – Sentimentalna

Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiančić nakon pjesme Bit će sve u redu nastavljaju sa suradnjom. Sentimentalna je njihova nova zajednička pjesma koju će predstaviti na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Bastiančić je autor teksta i glazbe, a pjesma najavljuje i zasebne solo albume dvoje glazbenika.

Strana glazba

Linkin Park – Talking To Myself

Glazba Linkin Parka kroz cijeli je njihov opus obilježena opisima bezizlazih situacija. I novi singl Talking To Myself jedna je od takvih pjesama, a iz samog naslova možemo puno shvatiti. Objavljena je na dan smrti Chestera Benningtona, a video je sastavljen od snimki live nastupa i priprema za koncerte.

Prophets of Rage – Living on the 110

Petnaestog rujna izaći će album supergrupe sastavljene od članova RATM, Cypress Hill i Public Enemy “Prophets Of Rage” na kojem će se naći i Living on the 110. Njome Prophets of Rage nastavljaju svoju političku angažiranost i društvenu osviještenost te strogo kritiziraju stanje u svijetu, kao što smo imali prilike čuti i uživo u Zagrebu.

Klangkarussell – Circuits

Klangkarussell je austrijski dvojac iz Salzburga. Bavi se stvaranjem i produkcijom elektronske glazbe. Circuits je njihov novi uradak koji je upotpunjen ambijentalnim i meditativnim zvukovima povremeno prekidanih stihovima koji se uklapaju u glazbenu pozadinu.

Beth Ditto – In And Out

Lijepa ljubavna priča tema je pjesme In And Out. Beth Ditto ovog puta nježno pjeva o vrijednosti novca spram ljubavi, kompromisima i sretnoj priči. Osvježavajuća i ritmična pjesma brzo ulazi u uho i s guštom se pjevuši, a nalazi se na nedavno objavljenom albumu “Fake Sugar”.

Nothing But Thieves – Sorry

Nothing But Thieves uskoro planiraju objavu albuma “Broken Machine” koji će promovirati ove jeseni turnejom koja započinje u SAD- u, a Sorry je najavni singl ljubavne tematike. Možda su se mogli malo više potruditi jer pjesma ne nudi ništa više ni manje od onoga što treba za jedan radiofoničan hit.

Rudimental feat. James Arthur – Sun Comes Up

Sun Comes Up u ovoj je verziji lijepa akustična pjesma za koju je videospot snimljen na Ibizi. Rudimental i James Arthur su izbacivanjem elektronskih elemenata dobili sasvim ugodnu novu pjesmu koja ostavlja puno ozbiljniji dojam od njezine prvotne verzije.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić.

Be social

Komentari