nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Nova glazba: Tkivo, Kali Lago, Valentino Bošković i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je Nejde mi se nikam zagrebačkog benda Mokri Nenad.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Boris Štok, Dino Purić, Fire in Cairo, Kali Lago, Oridano Gypsy Jazz Band, Pale Origins, Tate Romanova, Tkivo, i Valentino Bošković.

U preporuci za stranu glazbu poslušajte Gorgon City ft. Drama, Hiatus, Oh Wonder, Soko i The 1975. 

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Tkivo – Samo djeca

Zagrebački industrial rock duo Tkivo, koji čine Karlo Vuković i Filip Majdak, po prvi put se predstavlja na hrvatskom jeziku nakon izbačenog albuma „Strange Low” (2019) i remiksa albuma „Lower” (2020). Njihov prvi singl na hrvatskom jeziku Samo djeca atmosferična je, sanjiva i pustolovna pjesma, sve dok vas ne udari dramatičan dio.

Dino Purić – Imamo li vremena

Kroz singl Imamo li vremena Dino Purić i Stjepan Krznarić (Drito konj) nastavljaju svoju glazbenu suradnju i najavljuju rad na albumu. Produkciju i miks potpisuje Hrvoje Prskalo.

Kali Lago – Generous Enough

Kali Lago je zagrebački akustični sastav osnovan početkom 2018. i čine ga Filip Smokvina, Marin Novak, Marin Lisjak i Marko Šturman. Generous Enough je drugi singl s njihovog nadolazećeg albuma.

Fire in Cairo – Spin My Mind

Četveročlani zagrebački sastav Fire in Cairo predstavili su posljednji singl Spin My Mind s aktualnog albuma „Fire in Cairo”. Ovaj singl najavljuje njihov skori odlazak u studio i snimanje novih materijala koje možemo očekivati u bliskoj budućnosti.

Pale Origins – Ghost Unity

Peteročlani zagrebački moderni metal bend Pale Origins predstavili su novi singl Ghost Unity. Ovo je posljednji singl u nizu koji najavljuje izlazak njihovog prvijenca „SHOGANAI” krajem travnja.

Tate Romanova – Na radiju

Splitski četveročlani bend Tate Romanova čine Sara Andrić, Lana Beović, Ivana Županović i Zdeslav Klarić, a četvrti singl Na radiju najavljuje album koji će izaći za Croatiju Records.

Valentino Bošković – Šukadar Bukadar

Omiljeni brački astronaut Valentino Bošković predstavlja novu pjesmu Šukadar Bukadar i najavljuje treći po redu album koji će biti objavljen i na vinilu, u izdanju izdavačke kuće Mudri Brk.

Boris Štok – Uvijek dio mene

Riječki glazbenik Boris Štok singlom Uvijek dio mene najavljuje rad na novim materijalima.

Oridano Gypsy Jazz Band – Swing King

Poznati jazz sastav Oridano Gypsy Jazz Band slavi deset godina postojanja singlom Swing King. Swing King donosi inspiraciju modernim gypsy jazzom s kojim se isprepliće utjecaj hrvatske tradicijske glazbe dok istovremeno ponovno vraća Oridano svojim korijenima, a to je autorski izričaj unutar gypsy jazza – nešto po čemu su jedinstveni na hrvatskoj jazz sceni.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

Hiatus – Distancer

Hiatus novim ambijentalnim singlom Distancer najavljuje skorašnji izlazak albuma.

Soko – Are You a Magician?

Tko se sjeća Soko još? Francuska glumica i glazbenica ovog tjedna objavila je novi singl Are You a Magician. Singl najavljuje album „Feel Feelings” kojem se mnogi vesele, s obzirom na to da smo njezin zadnji album slušali 2015.

Gorgon City ft. DRAMA – Nobody

Britanski DJ duo Gorgon City udružili su snage s američkom duom DRAMA, iza kojeg stoje producent Ne’el Shehade i pjevačica Via Rosa, i predstavili nam singl Nobody.

Oh Wonder – Lonely Star

Oh Wonder kroz singl Lonely Star predstavljaju projekt „Home Tapes”. S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, ovaj duo u sigurnosti svoga doma stvara novu glazbu, a spomenuti singl je prvi u nizu pjesama koje su nastale u izolaciji.

The 1975 – Jesus Christ 2005 God Bless America

The 1975 objavili su još jedan singl s nadolazećeg albuma „Notes on a Conditional Form”, čiji je izlazak prebačen za svibanj.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Helena Kezerić.

(Visited 655 times, 3 visits today)
Be social

Komentari