Glazba

Nova glazba: Anđelo Jurkas, Artan Lili, Pi, Krešo Bengalka i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 3 minute

Vrijeme blagdana potrajat će još malo, iako smo onaj glavni dio odradili. Negdje između kuglica, poklona i hrane izmjenjivale su se dobre želje i vjera u bolje sutra. Taj ćemo dio uskoro ponoviti jer odbrojavamo zadnje dane ove godine i spremamo se za ono što se zove “najluđa noć u godini”. Bilo u pidžami ili u šljokicama, nova godina će svakako doći i svi ćemo željeti da bude najbolja do sada. Mali soundtrack za odbrojavanje do dana kada ćemo se morati naviknuti na drugu brojku prilikom pisanja datuma donosimo u posljednjem ovogodišnjem pregledu glazbenih noviteta.

Domaća i regionalna glazba

Anđelo Jurkas – Daj se Ines

Autor, glazbenik i redatelj Anđelo Jurkas predstavio je singl kojim najavljuje novi album. Nakon “Soundtracka života” i “Off the Record”, “Klasika” će biti treće studijsko izdanje svestranog umjetnika. Daj se Ines pruža pogled iz drugog kuta, možda i zrcalni prikaz legendarne Ne daj se Ines. Dovoljno za zamisliti se. Video spot djelo je samog Jurkasa i Petra Varata, a imenjakinju iz pjesme utjelovila je Ines Huskić.

Pi – B. C. (Benedetta C.)

Ivana Picek Pi na Badnjak je objavila novi spot B. C. (Benedetta C.). Pjesma se nalazi na njenom albumu “Časna lubanjska“. Specifična je to autorica čiji glazbeni izričaj nije za svačije uši, ali ako vam se sviđa, odmah ćete se uplesti u njenu mrežu zvukova. Andrea Tešanović redateljica je spota na kojem su još radili i Ivana Rajić, Thea Ilić i Oliver Šotra.

Artan Lili – Nije svejedno

Nije svejedno novi je uradak beogradskog benda Artan Lili, a pjesma najavljuje njihov album “New Deal” koji će svjetlo dana ugledati sljedeće godine. Spot za ovu ljubavnu pjesmu snimili su mobitelom u jednom kadru. Željeli su pokazati da se i sa malo sredstava može napraviti nešto dobro.

Krešo Bengalka feat. Vuk Oreb, Žuvi– Uvij zakolji

Uvij zakolji peti je singl kojim Krešo Bengalka najavljuje svoj drugi samostalni album “Split ZOO” čiji se izlazak očekuje u veljači sljedeće godine. Ugostio je ovog puta Vuka Oreba i Žuvija u još jednoj pjesmi o ilegalnim supstancama, a ona čak dolazi i s upozorenjem o mogućoj neprimjerenoosti sadržaja za maloljetnike. Bengalka će u siječnju nastupiti na festivalu Drito iz Tvornice u Tvornici kulture uz Bolesnu braću, Kandžiju i Gole žene, High5, Who See, Kukus i brojne druge.

Đorđe Balašević – Baronov Bal

Đorđe Balašević ima dobar tempo ove zime. Još jedan, treći uzastopni singl objavljen je za blagdane. Baronov bal je tango koji priča vječnu priču o odlukama dok se gotovo prijeteća glazba upotpunjuje s blagim vokalom koji tako dobro poznajemo i volimo.

Strana glazba

Postmodern Jukebox ft. Rayvon Owen & Olivia Kuper Harris – What Are You Doing New Year´s Eve?

Postmodern Jukebox oduševljavaju publiku svojim verzijama popularnih pjesama, a ovaj put to čine uz Rayvon Owen i Oliviu Kuper Harris. Toplu stvar What Are You Doing New Year´s Eve? objavili su u pravom trenutku, a možda nekome da i odgovor na to popularno pitanje ovih dana.

Katy Perry – Hey Hey Hey

Raskošan novi spot snimila je Katy Perry. Hey Hey Hey smještena je među krinoline i kič, što odvlači pažnju od same pjesme. Naravno da je bitno privući pažnju, ali odvući je tako lako s pjesme govori samo o tome da se nije imalo što drugo pokazati.

Jain – Lil Mama

Spot za pjesmu Makeba donio je francuskoj kantautorici Jain Grammy nominaciju za najbolji video, a što će donijeti Lil Mama tek ćemo vidjeti. Za sada donosi dobar ritam i pozitivne poruke. Pjesma je objavljena na njenom albumu prvijencu “Makeba” iz 2015. godine.

Björk – Arisen My Senses

Čudnovata Björk objavila je singl Arisen My Senses koji se nalazi na njenom novom albumu “Utopia”. Novo nije iznenadilo, teško zapravo da ona i može više iznenaditi jer je poznata po tome da sve radi drugačije od drugih. Spaja nespojivo na artistički način i ne znam kome bi to još toliko polazilo za rukom.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić.

Be social

Komentari