Glazba

Nova glazba: Mirna, Ema Jusić, Kryn i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca (koji bira naša glazbena redakcija) automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je Sindrom Z ft. Chutx- Limunada.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Ema Jusić, Mirna, San Di EGO, Franka i KRYN.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaća i regionalna scena

Ema Jusić- Dovoljna

Ema Jusić predstavila je svoj prvi singl Dovoljna. Moderni elektro pop izričaj karakterizira Emin stil na kojem planira nastaviti graditi svoju karijeru, a  debi singl nas uvjerava kako je pred Emom svijetla budućnost. Autori teksta i glazbe su Ema i Stjepko Zebec, dok je za režiju, kameru i montažu videospota zaslužan Karlo Jambrović Plavi.

Mirna – Idemo van

Mirna Škrgatić je vrlo zanimljiva riječka kantautorica sa zagrebačkom adresom, a nedavno je javnosti predstavila svoju novu pjesmu koja je nastala kao zapis trenutačne realnosti i svojevrstan krik ka normalnosti. Naime, ova punokrvna rock pjesma zbog svog uvodnog teksta donosi procjep između želja i realnosti, očekivanja i mogućnosti, dok je stvorena kao oda izlascima i vremenu bezbrižnosti. Mirna nas poziva da u jesen uđemo s dozom optimizma.

San Di EGO – Vse Besede

Mitija Kobal je postao novi basist jednako kao što je i Nareks Matić postao novi vokalist slovenskog rock benda San Di EGO. Nova postava predvođena je Kobalom  koji je zaslužan za tekst i glazbu. Sa singlom Vse Besede najavili su nadolazeću koncertnu sezonu koja će po svemu sudeći biti žestoka – ako COVID to dozvoli.

Franka – Ova noć

Franka je ispratila ljeto novom pjesmom Ova noć popraćenom umjetničkim spotom nastalim u suradnji s poznatim reperom, tekstopiscem i glazbenim producentom Cobyjem. Kako i sama Franka kaže, pjesma je nastala potpuno spontano, a spotom je publici htjela približiti osjećaj ispunjenosti koji je doživjela tijekom snimanja novog studijskog albuma.

KRYN – The Riven Heart

Riječki metal bend KRYN objavio je svoj četvrti singl koji će se naći na dolazećem EP-u. The Riven Heart je mračna priča o tragičnom gubitku bez nade u oporavak. Za spot zaslužna je talentirana fotografkinja Dubravka Rašić, a miks i master urađeni su u suradnji s njemačkim Pitchback Studios.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Eva Juraški.

Be social

Komentari