eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

pjesme
8. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 25 minute Naši ljubitelji Eurosonga, Patrik, Eva i Helena, poslušali su sve pjesme s ovogodišnjeg natjecanja i za vas sačuvali svoje dojmove.

Glazba

Nova glazba: Dante Drama, Dienne i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Sve ti je nadohvat međimurskog trojca Bijela laž.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će VJ SLAM, Dante Drama, Dienne i Aleksandar Ljiljak.

Strane preporuke za slušanje su Smerz, Isidor, HEARTS, Lana Del Rey i Olivia Rodrigo.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća glazba

Aleksandar Ljiljak – Grade moj

Aleksandar Liljak, osnivač bendova Yammat i Headoneast, predstavlja svoj prvi samostalni singl Grade moj kojim će se predstaviti i na ovogodišnjem 68. Zagrebačkom Festivalu. Pjesma govori o godini iza nas, obilježenoj prirodnim katastrofama i epidemijom koronavirusa.

VJ SLAM – Život pod maskom

VJ SLAM čine Jana Slamnig na vokalu i Viktor Slamnig na QWERTY tipkovnici i bas gitari. Profesijom brat i sestra, glazbenu suradnju započeli su izradom Janinog maturalnog rada – glazbenog spota. Ubrzo su shvatili da se predobro zabavljaju radeći vlastitu glazbu te su vizionarski krenuli u produkciju cijelog albuma. Život pod maskom prvi im je singl i optimistična najava 2021. godine. Jana i Viktor potpisuju glazbu i produkciju pjesme, dok im je Goca R.I.P. (KUKU$) pomogao u pisanju teksta, a mastering radio Ivan Božanić.

Dante Drama – Nirvana

 Hvarski reper Dante Drama objavio je novi singl Nirvana. Ljubav i smrt se isprepliću kroz poetičnu liriku, koju prati pop-reggae pozadina. Tekst pjesme potpisuje Dante, na instrumentalu se našao L, dok je za mix i master zaslužan Yura. Video spot potpisuje ekipa s Hvar TV-a.

Dienne – Tiho pada mrak

Dienne svojim petim singlom Tiho pada mrak donosi već prepoznatu kombinaciju orkestralnog zvuka i svog moćnog vokala, a osjeti se i blagi povratak njenim metal korijenima. Kao i u prijašnjim singlovima, sama Ines Piknjač zaslužna je za glazbu i tekst, a u aranžmanu joj je pomogao Šime Alavanja. Osim što stoji iza pjesme, Ines je i montirala video spot, koji su snimili Iva i Goran Kušec (Kušec Photography).

 

Strane preporuke za slušanje

Olivia Rodrigo – drivers license

Olivia Rodrigo ovih dana ruši rekorde slušanosti na Spotifyu svojim prvim singlom drivers license. Sedamnaestogodišnja američka glumica zakoračila je u glazbene vode i dramatičnom baladom pobudila je jako velika očekivanja. Uši smo naćulili i strpljivo čekamo nove pjesme.

Lana Del Rey – Chemtrails Over the Country Club

Lana Del Rey predstavila je drugi singl Chemtrails Over the Country Club s novog istoimenog albuma koji će biti objavljen u ožujku.

HEARTS – It’s Too Late

Američko-njemački duo HEARTS novim singlom It’s Too Late najavljuje svoj treći album „Dream Nation”.

Smerz – Believer

Smerz je norveški elektro duo koji djeluje u Danskoj, a pjesmom Believer djevojke najavljuju istoimeni debi album.

Isidor – Ripley Has a Gun

Iako bi, tehnički gledano, Isidor trebao biti u glasačkom dijelu Nove glazbe, njegova svjetska popularnost prevagnula je odluku da ga ostavim kao šećer na kraju ovotjednog pregleda glazbenih noviteta. Ovaj Novosađanin nas već godinama oduševljava svojim synthwave kreacijama, a do sljedeće srijede opraštamo se uz Ripley Has a Gun.

Novu glazbu ovog je tjedan birala Helena Kezerić. 

(Visited 467 times, 1 visits today)
Be social

Komentari