advent
4. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja.

navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

Film

Oscar groznica počinje: Bez glavnog domaćina, s 32 prezentera i specijalnim nastupom Billie Eilish

Foto: Getty
Vrijeme čitanja: 2 minute

U nedjelju nas čeka dodjela najvažnijih filmskih nagrada, 92. po redu Oscari. I drugu godinu zaredom ceremonija neće imati jednog domaćina, već više voditelja. Objavljen je i potpuni popis voditelja ovogodišnjih Oscara – ukupno 32 prezentera zabavljat će milijunsko gledateljstvo diljem svijeta tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

Cijelu listu možete vidjeti na njihovoj službenoj stranici, a ovo su samo neka od imena koji će prezentirati nagrade – Olivia Colman, James Corden, Penélope Cruz, Will Ferrell, Gal Gadot, Keanu Reeves, Salma Hayek, Brie Larson, Rami Malek, Shia LaBeouf…

Tko nastupa?

Uz voditelje, ceremoniju dodjela Oscara će uveličati i nastupi izvođača nominiranih za najbolju pjesmu. Ove godine to su Elton John, Randy Newman, Chrissy Metz, Idina Menzel i Cynthia Erivo, a nominiranoj petorci pridružit će se i glazbena zvijezda večeri – Billie Eilish

Potvrđeno je, naime, da će novopečena dobitnica 5 Grammyja na pozornici u Los Angelesu nastupiti kao posebna gošća, no još se ne zna što je pripremila za taj nastup. Početkom siječnja potvrđeno je da će upravo Billie otpjevati glazbenu temu novog filma o Jamesu Bondu. Hoće li Oscari ove nedjelje imati čast da je prvi čuju uživo? Ostaje nam za vidjeti.

Još jedna godina bez domaćina

Prvi put nakon 30 godina, prošle je godine uveden ovakav način prezentiranja Oscara. Prošle godine je ceremoniju dodjele Oscara trebao voditi komičar Kevin Hart, ali je odstupio s mjesta domaćina nakon kontroverzi oko starih homofobnih tweetova.

Dodjela Oscara 2019. je bila znatno gledanija od onih prijašnjih godina, stoga je mreža ABC odlučila nastaviti s uspješnijom formulom. Predsjednica ABC Entertainmenta Karey Burke smatra kako ovakva dodjela ne znači nužno da u budućnosti neće vratiti jednog domaćina – „Bilo je puno razgovora oko toga u kojem smjeru ići i možda će doći dan kad se odlučimo imati jednog domaćina, ali fokus je na najzabavnijem showu, ne na domaćinu“.

(Visited 337 times, 2 visits today)
Be social

Komentari