Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Film

Preminula Patricia Hitchcock, glumica i kći Alfreda Hitchcocka

12.08.2021. Simona LukmanFoto: injuredly.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U ponedjeljak, 9. kolovoza u 93. godini života napustila nas je Patricia Hitchcock, engleska glumica i producentica te jedino dijete redatelja filmova strave i užasa Alfreda Hitchcocka.

Vijest o njezinoj smrti prenijela je kći Katie O’Connell-Fiala, a kako saznajemo, glumica je preminula u svome domu u Thousand Oaksu, drugom najvećem kalifornijskom gradu.

Patricia Hitchcock rođena je 7. srpnja 1928. kao jedino dijete Alfreda Hitchcocka i njegove supruge Alme Reville. Nakon deset godina obitelj se preselila u Los Angeles gdje se Patricia prvi put okušala u ulozi glumice. Tada se pojavila na Broadwayu u kazališnoj predstavi Violet. Nakon završene srednje škole u Los Angelesu 1947. započela je studij na The Royal Academy of Dramatic Art u Londonu te je dobila priliku glumiti i na londonskim skalama.

Također, glumila je i u nekim od poznatih očevih filmova, poput „Strangers on a Train”, „Psycho” i „Stage Fright”. Pripale su joj i uloge u serijama „Suspense”, „Suspicion”, „My Little Margie”, „Matinee Theatre” i „The Life of Riley”.

U međuvremenu, godine 1952., udala se za Josepha E.O’Connella mlađeg, biznismena i vlasnika trkaćih konja. Imali su troje djece, kćeri Mary „Almu” Stone, Teresu „Tere” Carrubbu i Kathleen „Katie” Fialu. Njezin je suprug umro 1994. godine.

Premda je gotovo napustila svoju glumačku karijeru zbog majčinskih obveza, Patricia Hitchcock uvelike je doprinijela očuvanju ugleda svoje obitelji. Pomogla je u kreiranju očeva časopisa Mystery Magazine te je u suradnji s francusko-američkim redateljem Laurentom Bouzereau napisala majčinu biografiju „Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man”.

(Visited 112 times, 2 visits today)

Komentari