novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Film

Preminuo David R. Ellis, jedan od najdugovječnijih i najpoznatijih holivudskih kaskadera

Foto: Wikipedia, SarThePhotographer
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: Screenshot/ YouTube
Foto: Screenshot/ YouTube

U ponedjeljak je tijekom dana preminuo 60-godišnji David R. Ellis, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih holivudskih kaskadera, koji se podosta uspješno okušao i u glumi, režiji te organizaciji u proizvodnji filmova.

Amerikanac rođen davne 1952. godine u Santa Monici, Kalifornija, umro je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. U holivudskim je krugovima bio poznat kao čovjek iznimne karijere i osobnosti, a radio je na mnoštvu poznatih i kultnih filmova.

Tako je bio kaskader na brojnim eminentnim djelima sedme umjetnosti poput “Scarfacea” 1983., “Fatalne privlačnosti” i “Smrtonosnog oružja” iz 1987. godine te “Patriotskim igrama”. Također je, između ostalih, radio i na filmovima “Čovjek bez lica”, “Presidio” i popularnoj TV-seriji “Spasilačka služba” (Baywatch) u kojoj je bio “akrobat” u 15 epizoda.

Kaskaderstvom se počeo baviti kao mladić, od 1974. godine u početku surađujući sa zvijezdom, Kurtom Russellom. Tijekom godina se pojavljivao i kao glumac i kao redatelj u brojnim renomiranim filmovima, a najviše je upamćen ostao po potpisivanju režije za filmove “Cellular” s Kim Basinger i Chrisom Evansom (nedavno na HRT-u) i “Zmije u avionu” iz 2006. godine, akcijskom trileru sa Samuelom L. Jacksonom.

Be social

Komentari