Istaknuto
28.09.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Britney Spears je planetarna megazvijezda, ali 13 godina bila je žrtva robovskog odnosa.

16.09.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nego, jeste li bili na gigovima kroz ljeto? King Gizzard and the Lizard Wizard su odradili dva fantastična koncerta u Šibeniku i nakon koncerta u Pragu otkazali ostatak turneje. Ovo su potencijalno koncerti o kojima će se dugo pričati.

Film

Profesora Baltazara od danas gledamo na platformi Youtube

19.07.2021. Simona LukmanFoto: dnevnik.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Vjerujem da mnogima, kada se prisjećaju trenutaka bezbrižnosti i radosti iz djetinjstva, na pamet prvo padne gledanje crtića na dobroj, staroj televiziji. Premda je televizija danas sve manje privlačna zbog dostupnosti internetskih platformi koje nam nude bezbroj sadržaja koje možemo gledati bilo gdje i u bilo koje vrijeme, crtići nikako nisu izumrli.

Iako možda ponekad zaboravljamo ono što je naše, srdašca su nam nekada ispunjavale epizode „Bipsića”, „Cipelića”, „Loleka i Boleka”, „Ponča i Tora” i brojnih drugih. Jedan u nizu bezvremenskih hrvatskih crtića je i „Profesor Baltazar” koji prati uzbudljive pustolovine znanstvenika Baltazara koji svojim inovativnim izumima uvelike olakšava život mještana Baltazar-grada.

Profesor u 54. godini progovorio – engleski

„Profesor Baltazar” animirana je hrvatska serija koja se snimala od 1967. do 1978. godine u produkciji Zagreb filma. Baltazara je izmislio Zlatko Grgić, poznati hrvatski autor crtanih filmova, a glas mu je posudio Pavao Štalter.

Nije dugo trebalo da Baltazar postane simbol hrvatske crtane kinematografije, što potvrđuju i brojne nagrade koje su mu dodijeljene, poput Srebrnog lava u Veneciji 1969. te Srebrnog Huga u Chicagu.

Od promocije ovog kultnog crtića nije se odustalo, a od danas su sve epizode prve sezone „Profesora Baltazara” dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku na YouTube kanalu Profesor Baltazar. Vjerujem da ćete uživati u povratku u prošlost i možda pustiti pokoju suzu – jer Profesor Baltazar nikada ne razočarava!

 

(Visited 1.490 times, 14 visits today)

Komentari