Vizart

Reli po galerijama: Podignimo kulturu na viši nivo

Foto: pikto.co
Vrijeme čitanja: 2 minute

Klasični pristupi umjetnosti se u zadnje vrijeme sve više i više zanemaruju te se publika okreće novijim aspektima umjetnosti, ili se uopće ne okreće. Umjetnost se trudi biti interaktivna i djelovati u novim medijima te na razne načine proširiti informacije i pobuditi svijest o važnosti koju kultura posjeduje. Većina galerija svoje programe prezentira pomoću internetskih stranica, interaktivnih panela, aplikacija te svjetlećih reklama no galerija Pikto je otišla korak dalje. U namjeri da se mobiliziraju nove generacije publika, 28. svibnja održat će se “Reli po galerijama” koji istražuje mogućnosti razumijevanja poruka iz virtualnog svijeta i poigrava se elementima virtualnog u realnosti.

Inicijativa pokrenuta od strane galerije Pikto ima za cilj spasiti zanemarenu kulturu te na pristupačan i zanimljiv način promijeniti kulturološko stanje. Iz tog razloga se organizira igra u kojoj igrači (posjetitelji) imaju za zadatak posjetiti 14 galerija u vremenskom razdoblju od 4 sata.  U putovanju Zagrebom kroz galerije se možete služiti svim prijevoznim sredstvima ili ići pješice. Također vam je dopušteno i slobodno kretanje gradom, bez točno određenih pravila puta. Ukoliko posjetite sve galerije u zadanom vremenskom razdoblju kao nagradu dobit ćete simboličnu povelju časti za spas kulture.
Reli će se odvijati od 18 do 22 sata, a ulaz u sve navedene galerije je besplatan. Dodatne informacije možete pogledati na stranicama galerije Pikto ili facebook eventu.
Pridružite se ovoj zanimljivoj ideji i podignite kulturu na viši level.

Popis galerija koje sudjeluju u događanju:

Kula Lotrščak – Strossmayerovo šetalište 9 (Gornji grad)

Galerija Forum – Ulica Nikole Tesle 16

Galerija Kic – Preradovićeva 5

Galerija Pikto – Branimirova 29 (Branimir centar)

Galerija Studentskog Centra – Savska 25

Bravo – Ulica Petra Preradovića 34

Galerija HDD – Boškovićeva 18

HDLU (Prsten Bačva, PM) – Trg Žrtava fašizma 16

Karas – Praška 4

Galerija ULUPUH – Tkalčićeva 14

Galerija Matice Hrvatske – Matičina 2

Udruga “Umjetnost osmijeha” – Radićeva 22

Be social

Komentari