Intervju

Said Five: “Produkcija je ta koja te lansira u A ligu izvođača”

Foto: Cosmic Vibes
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Cosmic Vibes
Foto: Zvonimir Mihaljek

Cosmic Vibes nam opet pripremaju jednu kozmičnu avanturu ove subote, 11. travnja u Klubu. Petorica intergalaktičkih čuvara ujedinilo je svoje snage kako to možda samo Power Rangers još mogu. Prema drevnim zapisima i prokletstvu zlog Zlija baš toga dana se u Klubu otvara portal koji pruža njegovoj vojsci zlih Zlica put prema ljudskoj vrsti, s namjerom njena istrebljenja. Ove subote se čuvari kozmosa bore protiv sila zla plesom i dobrom zabavom. Čuvari kozmosa su pozvali i pojačanje pa ih je sada pet – Said Five, Anto Anto, Oberon, Akuul i Richo. Popričali smo sa Said5-om da vidimo kako će oni spasiti naš kozmos, a on je bio toliko drag da nam je napravio i minimix.

Kako je sve počelo? Od kuda ljubav prema glazbi i kada si odlučio od prosječnog slušaoca glazbe postati DJ i producent?

Sve je počelo kroz veliku ljubav prema domaćoj hip hop glazbi koja je vodila organiziranju koncerata, te puštanja na istim. Kroz hip hop glazbu sam upoznao ljude koji se bave DJingom, preko kojih sam se upoznao s jungle zvukom i otkrio ostale pravce u d’n’b glazbi. Upoznao sam izvođače poput Roots in Session, Baga Sound, Trip2Zion, Filipa Motovunskog i Rahmaneea, i svi su tada nekako razmjenjivali trake, te je to svakako utjecalo na d’n’b koji i danas puštam.

Što više voliš, DJ-ing ili produciranje?

DJing je u većini slučajeva odlična stvar, ali je produkcija ta koja te lansira u A ligu izvođača. Nažalost, još uvijek se nisam uspio dovoljno posvetiti produkciji, da bi to pored ovih par traka koje su objavljene napravilo značajniji utisak na publiku.

Poznajemo te kao jungle i drum’n’bass DJ-a, možeš li se zamisliti u nekom drugom žanru?

U svom gradu podjednako često vrtim d’n’b i hip hop/trap glazbu, tako da Sarajlijama nije čudno kada u jednoj noći čuju sve od KRS Onea preko Topkillaza do TC-a. Kad idem svirati “preko grane”, to je uvijek d’n’b.

Nastupao si na velikim regionalnim festivalima kao što su Exit i Outlook, gdje te možemo naći ovog ljeta?

Zbog najvažnijeg “festivala” u životu, rođenja kćeri Sare, nisam posjećivao festivale prošle godine, ali ono što je sigurno za tekuću je to da ću biti jedan od predstavnika BiH na ovogodišnjem Outlook Festivalu. Punta Christo je nevjerojatna lokacija i Seasplash, Dimensions i Outlook su mi podjednako dragi, te mi je pravo zadovoljstvo što imam mogućnost promovirati te festivale u BiH.

Foto: Said Five
Foto: Said Five

Član si sarajevske ekipe pod nazivom Concrete Jungle, koja je ideja ekipe i eventa koje organizirate?

Concrete Jungle je nastao kao projekt s najboljim prijateljima te smo uspjeli organizirati preko 60 tuluma, ali s vremenom smo se razišli geografski i žanrovski. Još uvijek se par puta godišnje nađemo i u našoj “drugoj kući”, klubu SO.BA, i napravimo par derneka. Nedavno smo imali gostovanje Chopstick Duplatea i to je bio najbolji jungle tulum u Sarajevu ikad.

Si kim si do sada sve surađivao?

Dijelio sam pult u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Novom sadu i Rijeci sa skoro svim domaćim DJ-ima koji vrte drum ili dubstep iz regije. Od velikih igrača bi spomenuo Benny Pagea koji mi je jedan od omiljenih producenata.

Do sada si par puta nastupao u Zagrebu, pa i u samom klubu Klub. Što očekuješ u subotu od zagrebačke publike i što bi im poručio?

Do sada sam u Zagrebu “gostovao” par puta, najviše u Močvari sa Trip2Zion ekipom, a zadnji put u klubu Klub, na samom početku clubbinga uz Cosmic Vibes. Klub je zanimljiv prostor i ima dobar sound što je i više nego dovoljno za dobru kozmičku zabavu!

Be social

Komentari