Istaknuto
19.01.2022.

Vrijeme čitanja: 2 minute Sredina siječnja podsjeća nas na proljeće vedrim vremenom, ali i živahnim izdanjima koji najavljuju glazbeno osvježenje u 2022. godini.

19.01.2022.

Vrijeme čitanja: 11 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Axl Sixxteen predstavnik je emo subkulture koju je podredio svojim razmišljanjima, a u razgovoru s Goranom Terzićem približio nam je svoj svijet.

Glazba

“Sk8er Boi” Avril Lavigne postaje film

13.12.2021. Igor Yuri JuriljSk8er Boi - Screenshot: YouTube
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nijedan poznavatelj legendarne pop pjesme Sk8er Boi kanadske pjevačice Avril Lavigne ne može vjerovati da je prošlo dvadeset godina od njezine objave.

Da, svi smo u srednjoj dobili mali predah od pop pjevačica s debitiranjem tinejdžerke Avril Lavigne i njezinim Complicated, no veći od debitantskog singla bio je drugi po redu Sk8er Boi. Pjesma govori o, naravno, skejteru kojem se sviđala cura, ali koja je bila prekul i prepopularna da bi bila s takvom bitangom, no u pjesmi Avril priznaje da je ona je ta koja krade njegovo srce plitkoj djevojci, koja je u međuvremenu uvidjela grešku.

Avril je 2002. imala 17 godina, kada je objavila prvijenac Let Go” i to zahvaljujući LA Reidu, koji je pak nekoliko godina kasnije pod svoje okrilje uzeo i mladu kanadsku nadu Justina Biebera.

Album je mlade osvojio pjesmama o nonkonformizmu i odbacivanju očekivanja društva, zbog čega je svim (wannabe) buntovnicima usadio poriv za otporom i nošenjem kravata preko kratkih majica.

sk8er boi

Foto: www.facebook.com/avrillavigne

Pjevačica je za pjesmu Sk8er Boi izjavila da joj je daleko najdraža na koncertnim nastupima, prije svega zbog energije i reakcije publike koja ju prati već dvadeset godina, ali i same dinamične kompozicije. Nakon tisuća zahtjeva za izvedbama, korištenja u medijima, filmovima i serijama, Avril je odlučila pjesmu pretvoriti u film. Međutim, nije to prvi put da je netko poželio ovu pjesmu pretvoriti u dugometražni igrani spektakl.

Planovi su nastali najprije 2013., ali su pali u vodu, pa je 20. obljetnica izdanja bila sasvim dobar povod da se spot proširi u cjelovečernji film. U emisiji podcasta „She Is The Voice” potvrdila je da je film u produkciji, no to je sve što zasad znamo o ovom nostalgičnom projektu koji će nas strmoglaviti natrag u 2002.!

(Visited 67 times, 5 visits today)

Komentari