Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Glazba

Tame Impala ovog ljeta dolazi u Pulu!

10.03.2022. Simona LukmanIzvor fotografije: Facebook.com/tameimpala
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon dvije vrlo siromašne pandemijske koncertne godine, ovog nas ljeta očekuju brojni festivali na kojima će nastupiti neki od svjetski poznatih i prominentnih izvođača.

Na ljetnoj pozornici pulske Arene tako nas 17. kolovoza očekuje prvi samostalni nastup Tame Impale, australskog psihodeličnog projekta koji predvodi Kevin Parker. Nastupat će samo dan poslije britanskog garage rock sastava Arctic Monkeys, za čiji su koncert ulaznice rasprodane u sekundi.

Tame Impala vraća se europskoj turneji nakon gotovo tri i pol godine, a slavni će povratak ovjekovječiti i nastupom na poznatom mađarskom festivalu Sziget nekoliko dana prije posjeta Puli.

Osim Parkera, dio Tame Impale su Dominic Simper, Jay Watson, Cam Avery i Julien Barbagallo. Debitirali su sa studijskim albumom „Innerspeaker” objavljenim 2010. godine. Dobitnici su brojnih nagrada, kao što je Grammy za najbolji album alternativne glazbe, nagrade APRA za najbolji rock album i album godine (za album „Currents”) te za pjesmu 2016. godine Let It Happen.

Postigli su značajan uspjeh pjesmom The Less I Know The Better iz 2015., koja se našla na tronu najpopularnijih pjesama prošlog desetljeća. Nakon toga nastavljaju se aktivno baviti glazbom, a posljednji je album objavljen 2020. godine pod nazivom „Posthumous Forgiveness”.

2022. godina će bez imalo sumnje biti uzbudljiva, a nakon dvije godine zatišja u koncertnom svijetu, jedva čekamo uroniti u bogatu koncertnu sezonu! U iščekivanju  nastupa Tame Impale, uživajte u Feels Like We Only Go Backwards.

(Visited 98 times, 2 visits today)

Komentari