Vizart

Tragedija lista Charlie Hebdo: Na naslovnicama svih svjetskih novina

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: twitter.com/hashtag/CharlieHebdo
Foto: twitter.com/hashtag/CharlieHebdo

Dan nakon terorističkog napada na redakciju satiričkog tjednika Charlie Hebdo, koji se dogodio u srijedu 7. siječnja, u centru Pariza sve važne svjetske novine posvetile su naslovnicu napadu i ubijenim kolegama novinarima, održali su se brojni prosvjedi solidarnosti, a kolege karikaturisti, crtači i ilustratori konstantno objavljuju nove radove u sjećanje na preminule kolege, ali i u cilju borbe za slobodu. Uz informacije o samom napadu, u jučerašnjem članku smo objavili i galeriju najdojmljivijih ilustracija.

Foto: facebook.com/GlobalNovine
Foto: facebook.com/GlobalNovine

Prosvjed solidarnosti pod krilaticom Je suis Charlie održan je jučer i u Zagrebu. U 19 sati veća skupina ljudi je krenula s Trga bana Jelačića do veleposlanstva Republike Francuske na Zrinjevcu gdje su ostavili papire s natpisima, cvijeće, olovke i svijeće.

Foto: twitter.com/bbcnews/screenshot
Foto: twitter.com/bbcnews/screenshot

Uz val solidarnih prosvjeda i održavanja dana žalosti u Parizu je na specifičan način odana počast preminulima u napadu na redakciju. Točno u 20 sati na neko vrijeme je ugašena najveća znamenitost gradaEiffelov toranj, 324 metra visoka grdosija koja je inače konstantno osvijetljena.

Jednako kao i druge svjetske novine, i hrvatska su tri najčitanija dnevna lista – Večernji list, Jutarnji list i 24 sata osigurala na naslovnicama mjesto za tragediju koja je zadesila francuski satirički list Charlie Hebdo. U galeriji vam donosimo jučerašnje hrvatske i značajne svjetske naslovnice novina.


Be social

Komentari