Film

U početku bijaše… Barbie!

Foto: facebook.com/ign
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jedan od kontroverznijih filmova 2023. godine dočekao je svoju prvu službenu najavu zbog koje su mnogi, moglo bi se reći, promijenili svoja prvotna očekivanja. Naime, otkad je javnosti obznanjen naslov filma kao i njegova premisa, mnogi su negativno sudili film, a prve službene fotografije Margot Robbie u ulozi Barbie te Ryana Goslinga u ulozi Kena nisu nimalo pripomogle reputaciji ovoga filma. Problematika toga se može najviše pridodati karikaturalnosti cijelog koncepta znamenite lutke koja je svjetlo trgovina ugledala još 9. ožujka 1959. godine i od tada ostvarila svoj meritum među svjetskim brendovima igračaka.

Međutim, obožavateljima bi garanciju dobre kvalitete trebala predstavljati imena Grete Gerwig i Noe Baumbacha koji su preuzeli funkciju pisanja scenarija dok je Greta sjela i u redateljsku stolicu. Dvoje filmaša prominentna su imena u Hollywoodu čiji projekti uključuju kritički hvaljene filmove kao što su „Frances Ha” (2012), „Lady Bird” (2017), „Priča o braku” (2019) i mnoga druga.

Najava se navodi kao teaser, stoga se ne prikazuje puno filmskog materijala, ali sami njegov kostur jest omaž na Kubrickov hit film “2001: Odiseja u svemiru” (1968) samo što se ovoga puta umjesto monolita u centru zbivanja pojavljuje — Barbie. Nakon toga se pojavljuje tek nekolicina kratkih kadrova koji osim Barbie i Kena prikazuju još Simu Liua (koji je svoju slavu stekao u Marvelovom filmu “Shang-Chi i Legenda o Deset Prstenova”) koji je dio plesne koreografije te Issu Rae čija je uloga isto tako nepoznata. Uz navedene glumce u filmu će se pojaviti Will Ferrell, Kate McKinnon, Michael Cera, Rhea Perlman i ostali.

I dok je većina informacija vezana uz film i dalje nepoznata, sama najava indicira da se radi o vrlo zabavnom filmu koji će svojom vizualizacijom odskakati od većine projekata nadolazeće godine.

Film “Barbie” dolazi u kina 21. srpnja 2023.! Cijelu najavu je moguće pogledati ovdje:


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari