Vizart

U zagrebačkoj Galeriji Vladimira Horvata otvorena izložba „AqUA”

aqua
Foto: Ivana Grgić
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Galeriji Vladimira Horvata – Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture, 5. studenoga otvorena je izložba „AqUA – Adriatic Underwater Academy” koja je ostvarena u okviru istoimenog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije. Riječ je o prvoj zajedničkoj izložbi članova Ronilačkog kluba Roniti se mora.

U samom projektu sudjelovalo je preko 120 djece, s kojima je provedena edukacija o biljnom i životinjskom svijetu podmorja uz pomoć podvodne poučne staze u prirodnom ambijentu. Na izložbi se, osim fotografija koje prikazuju samu podvodnu izložbu, mogu vidjeti i fotografije koje su nastale od početka provođenja projekta a uključuju i olupine, razne ribe, koralje i ostale morske stanovnike.

Foto: Ivana Grgić

Okupljenima se na otvaranju obratio Damir Zurub, predsjednik Ronilačkog kluba Roniti se mora i nagrađivani fotograf. Hrvoje Prčić, urednik nekadašnjeg National Geographic Hrvatska, ukazao je na porazne činjenice stanja podvodnog okoliša, upozorivši da čak 200 vrsta u oceanima nestaje svaki dan. I upravo zato su bitni projekti poput ovog kojima se podiže svijest o ekologiji i očuvanju morskih ekosustava.

Na otvorenju je također predstavljena knjiga Damira Šanteka „Ispod površine”, prvog hrvatskog ronilačkog putopisa u kojem autor prenosi svoje doživljaje ronjenja od Kariba pa sve do Indijskog oceana.

Autori podvodnih fotografija zastupljeni na izložbi su: Dean Ganza, Ivana Grgić,  Aleksandar Grilec Georgijevski, Vanja Krvavica, Vedran Metelko, Majda Pavleković, Lovro Rašan, Damir Šantek i Damir Zurub.

aqua
Foto: Ivana Grgić

Izložbu možete posjetiti do 17. studenog u Galeriji Vladimira Horvata – Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social
Što misliš o ovoj izložbi?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari