Knjige

Jorge i Demián Bucay stižu u Lisinski

bucay
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Jorge Bucay (Buenos Aires, 1949.) jedan je od najpoznatijih svjetskih psihoanalitičara koji se specijalizirao u pravcima gestalt i psihodramske terapije. Karijerno se opredjeljuje kao profesionalni pomagač, a osim što radi kao terapeut, održava predavanja i piše sjajne knjige u kojima progovara kroz kratke priče i bajke.

Smatra ih terapeutskim alatima koji čitateljima postavljaju pitanja na koja u sebi pronalaze odgovore u vezi s izazovima koje im nameće svakodnevica. Samo neki od naslova koji su prodani u milijunskoj tiraži, a po kojima je poznat hrvatskoj publici su: Ispričat ću ti priču”, „Klasične priče da se bolje spoznaš” te „Okovani slon”.

Zajedno sa sinom Demiánom, koji se također bavi psihoterapijom i pisanjem, u Zagrebu će, u Velikoj dvorani Lisinski, 23. svibnja 2023. održati predavanje „Na vrh nitko ne dolazi sam (šetnja kroz ljudske veze)” u organizaciji Frakture. U predavanju će analizirati najvažnije ljudske veze, između ostalog i odnos s roditeljima, djecom te partnerom kako bi publici dao ključ za njihovo bolje razumijevanje i alate za njihov rast i poboljšanje.

Poučeni iskustvom njegova prošlog zagrebačkog gostovanja na Festivalu svjetske književnosti 2019. te razgovorom koji smo s njim vodili, ne sumnjamo da će biti poučno, zanimljivo i veoma inspirativno.

Ulaznice su dostupne ovdje. Mi se veselimo, a vi?


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari