Film

Universal gradi autentični park po uzoru na The Cabin in the Woods

Foto: Facebook.com/TheCabinintheWoods
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/TheCabinintheWoods
Foto: Facebook.com/TheCabinintheWoods

S razlogom možemo reći kako je The Cabin in the Woods Jossa Whedona i Drewa Goddarda bio pravo filmsko iznenađenje prošle godine: kombinacija horora, akcije i komedije pokazala se kao jedan od najuspješnijih filmova žanra 2012.; uz značajan pečat na finalni uradak ovog tandema. Za one koji be uistinu i upustili u avanturu, makar približno atmosferičnu kao junaci spomenutog filma, najava otvorenja kolibe u sklopu tematskog parka za nadolazeći Halloween dobrodošla je vijest, iako se radi o atrakciji smještenoj u Universal Studios Orlando te će biti aktualna svega uoči i za vrijeme Halloweena.

Kako navode u priopćenju, posjetitelji će u kolibu biti natjerani od skupine opasnih zombija a istraživanjem će doći do otkrića o tajnom postrojenju koje drži zatočene sva poznata čudovišta i mitološka bića kojima su nas strašili dok smo bili djeca. Nakon što bića budu puštena iz kaveza, posjetitelji će se naći usred pravog kaosa koji će evocirati filmsko iskustvo. Međutim, iako najava vjerno prati i radnju filma, iz Universala najavljuju kako igraju upravo na kartu toga što posjetitelji misle da znaju što ih očekuje, te finalna iznenađenja čuvaju za kraj.

Novom atrakcijom Universal Orlando nastavlja svoju tradiciju oživljavanja poznatih filmskih horror settinga, kao što su prošle godine učinili s hit serijom Walking Dead. Ovaj zabavni park ujedno slovi za jedan od boljih među ljubiteljima hororaca zbog velike produkcije, poput stotina autentičnih zombija/glumaca koji tumaraju zabavnim parkom u potrazi za „žrtvama“.

Ova je najavljena atrakcija samo jedan dodatni razlog zbog čega posjetiti Universal Orlando krajem godine. Podsjetimo, nedavno smo najavili kako se u istom tematskom parku gradi Wizarding World of Harry Potter, ali i grad inspiriran fiktivnim Springfieldom koji je lokacija dugovječne TV animirane serije The Simpsons. Za nas s nešto manjim budžetom, koji ne možemo priuštiti put do SAD-a za proživljavanje filmskog horora, ostaje samo držati fige da nam uskoro slijedi nastavak.

Be social

Komentari