dora
8. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 13 minute Od 196 pristiglih pjesama stručni žiri je odabrao sljedećih 18, a kao zagrijavanje za komentiranje uživo na našoj Facebook stranici, naši Vedran Grizbaher, Eva Juraški, Patrik Horvat i Helena Kezerić podijelili su dojmove oko natjecateljskih pjesama.

nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Velvet festival dovodi Altin Gün u Zagreb

altin gun, jedinstvo, pshihodelic, turkska
Altin Gun
Vrijeme čitanja: 2 minute

Turski psihodelični bend Altin Gün premijerno stiže u zagrebački Pogon Jedinstvo 14. studenog 2022. godine, kada će predstaviti svoja četiri studijska albuma nastala u jednako toliko godina.

Altin Gün (hrv. Zlatan dan), zapravo je nizozemski bend turskog porijekla i turskog izričaja, a funkcionira kao fuzija prošlosti i sadašnjosti kroz retro zvukove u modernoj produkciji. Drugim riječima, poznati su po rasplesanim i energičnim nastupima, kakvim će nas počastiti na svom prvom koncertu na domaćem terenu.

Bend je 2016. godine formirao Jasper Verhulst uz turske Nizozemce Merve Dasdemir i Erdinça Ecevita i kao trojka 2018. objavljuju debi On” (hrv. Deset), koji čini kolekciju modernih reinterpretacija turskih narodnih i tradicijskih pjesama. Njihov već drugi studijski album Gece” (hrv. Noć) 2019. godine dobiva nominaciju za glazbenu nagradu Grammy u kategoriji Najboljeg albuma world-music glazbe.

U pandemiji koronavirusa Altin Gün vrijeme provodi u studiju radeći na novim pjesmama, a 2021. godine u pet mjeseci objavljuju čak dva albuma – Yol” (hrv. Put) i Âlem” (hrv. Carstvo), čiji je potpuni prihod doniran organizaciji za očuvanje prirode EarthToday.


Oba albuma najavljuju i drugačiji pristup u pisanju i snimanju. S dozom snenosti i elementima europskog synthpopa kasnih 70-tih i ranih 80-tih, novi je glazbeni krajolik ocrtan uz pomoć dređenih instrumenata, ponajviše omichordom i 808-icom.

Altin Gün čine Merve Dasdemir (vokal, klavijature), Erdinç Ecevit (vokal, saz, klavijature), Jasper Verhulst (bas gitara), Thijs Elzinga (gitara), Daniel Smienk (bubnjevi) i Chris Bruining (udaraljke).

Cijena ulaznice za zagrebački koncert Altin Güna u Pogonu Jedinstvo iznosi 100 kuna za early-bird ulaznicekoje ćže biti u prodaji od 21. do 28 ožujka. Nakon toga pretprodajna cijena bit će 130 kuna, a na dan koncerta 150 kuna. Ulaznice su dostupne u sustavu core-event.co.


Za produkciju je zadužen Atelier Futura, koncert organizira Velvet Festival, a svi koji za ovogodišnje izdanje Velvet Festivala kupe ulaznicu zaključno s 21. 3. 2022. godine, automatski ostvaruju popust od 30% na cijenu ulaznice za Altin Gün.

Više o bendu saznajte na njihovim digitalnim platformama:

altingunband.bandcamp.com

facebook.com/altingunband

instagram.com/altingunband

(Visited 885 times, 3 visits today)
Be social

Komentari