Glazba

VIDEO: Glazbeni spotovi koji propagiraju “Svetu Fotokopirku”

Foto: facebook.com/britneyspears
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/britneyspears
Foto: facebook.com/britneyspears

Medijski preplavljeno 21. stoljeće učinilo je još jedan magični trik te birokratsku fotokopirku proglasilo odlučnom i seksi. Fućkaš poznate brendove – obični čovjek s uredskim radnim vremenom od osam do četiri rijetko si kad može to priuštiti, barem u Hrvatskoj. Možda kupi Dolche&Breganu u zamjenu. Ali si zato fotokopirku može priuštiti. Fotokopirku vidi svaki dan na poslu i showbiz industrija je zaskočila tu nedoličnu napravu te joj prigodno podala jedan medijski makeover. Tom je upoznao Summer pored fotokopirke. Spotovi postaju “cornflower blue“. Isprintati se može i svašta drugo osim papira, izgleda.

“Slava Svete Fotokopirke u boležnjikavom sjaju monitora, na tronu spisa i dopisa”

Čini se kako je mnogo glazbenika (ili režisera njihovih spotova) bilo inspirirano Svetom Kopirkom koja mijenja živote pomoću tinte i gumbića. Od Britney do Aviciia, muzički spotovi sa sporednom ulogom Svete Kopirke, ovjenčane papirnatim Oscarom dopisa, nalaza, skripti, narudžbenica i ovjera od doktora pojavljuju se herojski i granično jeftino, poput plakata Indiana Jonesa u stvarnoj veličini negdje u multiplexima.

Sjetite se tog kad sljedeći put ugledate nedostižno savršene komade u časopisima, ono navodno potpuno biološko sojino mlijeko od zilijun kuna koje će vam instantno ispraviti dioptriju ili limited editon verziju torbe koju “morate imati“. Showbiz može čak i nešto toliko kockasto i plastično kao obična fotokopirka učiniti zanimljivom. Mjuzik Televižn smatra kako vam ovi spotovi mogu promijeniti život u uredu.

Avicii – Levels

Njega je Sveta Kopirka od naizgled šmokljana pretvorila u prvoklasnog plesača suvremenog plesa, zbog čega je u stilu dao otkaz te se posvetio blistavoj karijeri na Broadwayu. Sveta Kopirka mu je također podarila i nadljudsku mogućnost preživljavanja smrti, bljuvanja lotusa iz usta te snagu koja, doslovce, pomiče planine. Momak je završio u bolnici, od kuda je pokrenuo novi svjetski poredak temeljen na plesu.

Michael Gray – The Weekend

Sveta Kopirka u ovoj verziji ima sposobnost kontroliranja toka vremena, što očito jako privlači žene, zbog čega je svim silama nastoje zavesti. Ajde…dobro.

Britney Spears – Womanizer

Spot za koji (začudo!) postoji i director’s cut donosi još jedan uobičajeni dan u uredu. Barem u interpretaciji Mjuzik Televižna. Sveta Fotokopirka ovaj je puta Britney Spears i njezinim poslovnim suradnicima podarila moći dezintegracije materije zbog čega se mogu presvlačiti rekordnim brzinama, a tkanina samo leti kroz zrak.

Sugababes – Push the Button

…jer nakon što izfotokopiraju sve što trebaju, ljudi se obično na poslu voze u šarenim liftovima i bace koju čagicu. Čisto da si uvesele radno vrijeme i šarmiraju Milu, Franka ili Kazimira iz urudžbenog. Kazimir u drvosječarskoj vesti se još čini najnormalnijim ovdje.

Camille Jones ft. Freddie Le Grand – The Creeps

Samo da utvrdimo kako uredski partiji i Sveta Fotokopirka nisu tako moderan fenomen, već imaju duboke korijene u uredsko-glazbenoj kulturi videospotova. Nije sigurno što je ovim zaposlenicama točno u opisu posla.

Be social

Komentari