Istaknuto

Ziherov interni izazov: 6 razloga zašto Vedran mrzi Božić

Izvor fotografije: Pinterest
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iako me Božić prvenstveno asocira na finu maminu kuhinju te izbor kolača veći nego u prosječnoj slastičarnici, moj Secret Santa primorao me na traženje onog negativnog u Božiću. Unatoč činjenici da nisam baš najveći Grinch i ne hejtam Božić iz dna duše, ipak ću lako izdvojiti nekoliko stvari koje mi oko Božića dižu kosu na glavi – onu koju nemam.

1) LOŠE BOŽIĆNE DEKORACIJE

Ovo razdoblje plodno je tlo za kreativce i one s ukusom. Ljude koji svake godine nalaze nove ideje za uređenje doma ili eksterijera. Naravno mnogi padaju u zamku te od svog doma naprave jedno imanje Salaj u malom usklađujući neuskladivo, kombinirajući sve boje spektra, a i one van njega uz neizostavno nasilno treptanje.

2) SILOVANJE PJESAMA MARIAH I BRITNEY

Iako se iskreno obradujem svaki put kada nakon dužeg vremena opet čujem Mariah Carey, moj entuzijazam ubrzo splasne, a rogovi počinju rapidno rasti. Kad god pomislim da bi bilo lijepo da na radio postajama i javnim površinama malo prošire repertoar božićnih pjesama, Djed Božićnjak mi opali šamar u obliku DJ-a koji iskopa neke njemačke božićne pjesme i nagna me na razmišljanje o provođenju prosinca negdje daleko daleko – na primjer u Aziji.

3) GUŽVE U CENTRU

Za ljude koji žive, rade u centru  ili samo prolaze kroz njega na putu prema poslu, kući, doktoru, veterinaru, punici ili tetki u drugom koljenu ovo je najkaotičniji period u godini. Zašto? Pa zato što si za stizanje od točke A do točke B trebamo uračunati i kolaps u koji ćemo upasti. Oni specijalci koji se na Advent upute autom misleći da baš njih čeka jedno parkirno mjesto negdje na Lenucijevoj potkovi trebaju dobiti orden za hrabrost i glupost u jednom. Sva ta ludost u prometu i kaotične gužve usput će zakočiti i one koji nemaju izbora te baš moraju proći tim putem. Tu je i javni prijevoz koji je i bez Adventa već priča za sebe, a u ovo predbožićno doba to se posebno osjeti.

4) ŠOPINGMANIJA

Od Crnog petka počinju redovita hodočašćenja šoping centrima kako bi se što više uštedjelo kupujući sve po redu od “zlu ne trebalo” do “nek se nađe”. Izbjegavajući te gužve nerijetko zaboravim da bih trebao i ja barem svojim nećacima nešto kupiti, a potom i sebi. Ja najčešće dođem na red tek u neki utorak ujutro pred kraj siječnja kada sve košta 5 kuna, ali na izbor ostaje XS ili XXL odjeća – pa se ti snađi od toga što je ostalo.

5) ZIMA

Ovo godišnje doba raduje me isključivo zbog filmova ili dok gledam snijeg kako vani pada, a ja ne moram iz kuće. Vrlo rado bi preskočio oblačenje 17 slojeva odjeće na sebe te skidanje iste kako bih se opet ubrzo morao ponovno obući. Tu je naravno i nered koji napraviš ulaskom u hodnik u obući punoj bljuzge, a koja je ujedno i promočila te su ti noge ozbiljno pothlađene. Zaboravio sam spomenuti sol koja nagriza gornji sloj obuće i ostavlja i mrlje na hlačama.

6) PREHLADA

Vječito me ulovi neka prehlada koja nije dovoljno ozbiljna za ostanak u krevetu uz pokušaj gledanja neke serije, nego ju razvlačim u hodu i tek je se riješim nekad pred proljeće. Papirnate maramice (ili češće toaletni papir) glavni su mi rekvizit tih dana.


Secret Santa na Ziheru:

Ziherov interni izazov: ValentinaTube – 10 recentno pozitivno ocijenjenih videozapisa

Ziherov interni izazov: Top 10 bizarnih trenutaka na domaćoj sceni

Ziherov interni izazov: 10 albuma koji su me oblikovali

Be social

Komentari