Glazba

Izvještaj – Zvonimir Varga: Kao stvoren za Akustiku

zvonimir varga
Foto: Doringo
Vrijeme čitanja: 2 minute

Koliko Zagreb voli Voland Le Mata poznata je priča, a posljednja Akustika to je i potvrdila. Zato je nakon jednog od najpopularnijeg domaćeg kantautora red došao i na jednog drugog, manje poznatog na domaćoj sceni. Zvonimir Varga na domaćoj glazbenoj sceni djeluje od 2011. godine, a iza sebe ima zavidan broj albuma za to relativno kratko vrijeme provedeno u društvu gitare.

Jučerašnji nastup u Rockmarku bio mi je prvi put da sam Zvonimira Vargu ulovio uživo i nisam znao što očekivati. Njegove pjesme čuo sam tek usputno pa mi se ova prilika ukazala kao savršena da vidim što ovaj čovjek radi. Prilično velik broj pjesama Zvonimir je uspio ugurati u Rockmark tako da se nastup produžio i nakon 20 sati. Set je bio sastavljen od kombinacije sporih i bržih pjesama od kojih su ove brže dobile, po mojem mišljenju i zasluženo, najviše pažnje.

Kao stvoreno za Akustiku

Jedna od tih koja mi se posebno svidjela pjesma je klasičnog blues štiha koja je bila odsvirana na početku koncerta, ali ništa manje pažnje nije dobila niti ona posljednja pjesma koncerta. Obje su pjesme, kao najbrže pjesme odsvirane te večeri, u prvi su plan prometnuli Marka Kanceljaka, drugog gitarista čije je umijeće soliranja došlo u prvi plan. Moram reći da je to i razlog zašto su mi se ove pjesme najviše i svidjele.

Ostatak koncerta bio je, očekivano, sporiji, a u trenucima čak i nespretan. Ova nespretnost manifestirala se na način da u nekoliko navrata publika nije prepoznala radi li se o kraju pjesme ili ne, a i pauze između pjesama znale su biti čak i bolne. Unatoč tome, ovo nije naudilo koncertu – dalo mu je na šarmu i posebnosti više negoli se prometnulo kao veliki nedostatak. Ono što mi se posebno dopalo na sinoćnjem nastupu su melodije. Slušao sam velik broj kantautora i moram reći da su mi one koje su slagali Zvonimir i Marko jedne od uhu najugodnijih koje sam čuo. Jedina zamjerka na Zvonimirovu glazbu u globalu su ti tekstovi pjesama koji su se na trenutke znali posvađati s pitkošću i spokojem koje su složile gitare.

Moram reći da vjerujem kako je ovaj ambijent Rockmarka odlično pasao uz glazbu. Gotovo kao da je glazba rađena po mjeri za Akustiku da se predstavi pred zelenim zidom Rockmarka. Bilo mi se teško oteti tom dojmu, no upravo zato je i nastala atmosfera koja jednostavno pristaje ambijentu.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari