Film

Dobar, loš, trailer: Dokumentarci, smrtonosne igrice i ljubavni misterij

Foto: adayinmybrain.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: adayinmybrain.tumblr.com
Foto: adayinmybrain.tumblr.com

Nakon (pre)duge i mračne zime stiglo je ljepše vrijeme, a s njim, čini se, i neki novi traileri.

Nakon premijere na Sundance film festivalu, dokumentarac Misery Loves Comedy redatelja i glumca Kevina Pollaka dolazi u američka kina ovo proljeće. U dokumentarcu se pojavljuje veliki broj glumaca i komičara: Tom Hanks, Bob Saget, Jim Norton, Amy Schumer, Jimmy Fallon i Larry David tek su neki od njih, a svi će pokušati objasniti kako najbolje nasmijati ljude i jesu li komičari doista depresivni i tužni ljudi ili to baš i nije tako. S obzirom na postavu, sigurno je da će nas dokumentarac nasmijati, a i uvijek je zanimljivo čuti tajne komičarskog zanata.

Sesame Street (1969-) bila je najdraža dječja emisija velikom broju djece dok su odrastali i sva se vjerojatno sjećaju velike i pomalo nespretne žute ptice kojoj mnogo toga često nije bilo jasno. Dijete u nama ponovo ima razloga za sreću jer je nedavno snimljen dokumentarac I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story o Carollu Spinneyju, osobi ispod kostima velike žute ptice, njegovom životu i tome kako je postao dio omiljene dječje emisije. Dokumentarac je dobio vrlo dobre kritike, a u američka kina došao je u veljači.

Prije pet godina, Patrick Jean napravio je kratki animirani film o likovima iz popularnih igrica koji započnu invaziju na New York i za to je dobio nagradu na Annecy International Animated Film Festivalu. Columbia Pictures i redatelj Chris Columbus odlučili su napraviti film Pixels inspiriran crtićem. Glavnog lika tumači Adam Sandler, a pridružio mu se i zvijezda GOT-a, Peter Dinklage. Prema traileru čini se da će ovo biti samo još jedna prosječna komedija s lošim forama, ali dovoljno posebnih efekata da privuče publiku. Glavni selling point bit će, naravno, omiljeni likovi iz igrica kao što su Pac-Man i Donkey Kong, a film The Italian Job (2003) je već uspostavio trend Mini Coopera pa bi možda bilo zgodno da su se odlučili za neku drugu marku auta. Pixels dolazi u srpnju ove godine.

Nakon The Fault in Our Stars (2014), još je jedna knjiga Johna Greena dobila filmski pandan. Paper Towns je zamišljen kao mješavina romantike, misterije i komedije. Film se na prvu čini kao tipična “boy meets girl” priča, ali mogao bi pružiti i više od samo romantične pustolovine. Naglašavanje ideje “življenja u trenutku” pomalo vuče na The Perks of Being a Wallflower (2012), a hoće li film ostati samo obična tinejdžerska bezlična ljubavna priča ili nešto više, saznat ćemo ovo ljeto.

Be social

Komentari