22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Izvještaj – Bolesno Grinje, Exa, Wizards of Gore: Grindmanija u Palachu

bolesno grinje
Foto: Erik Paladin Photography
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ove je subote, 4. ožujka, riječka Kružna ulica ponovno zaživjela kao u dobra stara vremena. U organizaciji udruge Ri Rock u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach nastupila su tri benda, Bolesno Grinje, Exa i Wizards of Gore. Zbog vremenskih se neprilika činila to kao jedna od večeri zbog kojih vam ode volja za životom, no ovi su koncerti svima prisutnima popravili raspoloženje i poveli ih u neku drugu dimenziju.

Foto: Erik Paladin Photography

Domaćini iz benda Exa bili su zaduženi za otvaranje večeri i zagrijavanje publike. Ovaj smo bend imali prilike vidjeti pred nekoliko mjeseci na Ri Rock festivalu, a i ove im je večeri publika bila naklonjena te su, zahvaljujući jakim tonovima i dobroj komunikaciji s publikom, uspješno otvorili put atmosferi kakvu smo očekivali te večeri. Nakon njih su na pozornicu stupili Zagrepčani Wizards of Gore, koji su ovim putem predstavili svoj novi album, “Tales of PartyPornoGoreGrind”, a nastavili su u divljoj atmosferi i potaknuli plesne vratolomije publike. Oba su benda relativno mlada i na dobrom putu da stvore širu vlastitu publiku i izbace još mnogo stvari kojima se savija čelik.

Foto: Erik Paladin Photography

Najiščekivaniji bend večeri bili su dobro poznati Puležani koji već sedamnaest godina žare i pale hrvatskom scenom – Bolesno Grinje. Preostali posjetitelji koji su se do tada zagrijavali ispred Palacha isplanirali su svoje vrijeme i odložili prazne flaše te pohrlili unutra taman kad su krenuli Istrijani, stoga nije ni čudno da je prostor bio popunjeniji nego što je to bio slučaj kod prethodna dva benda. Kod njihovog su koncerta došle do izražaja godine iskustva – ovi momci već imaju vjernu publiku koja ih je od prvih tonova pratila i štovala, a ispred pozornice se odvijao pogo od prve do zadnje pjesme.

Foto: Erik Paladin Photography

Svi su bendovi došli nastupiti s namjerom da energija u publici bude ravna energiji koju je vani pokazivalo tipično riječko vrijeme; orkanski vjetar popraćen manijakalnim pljuskom. U tom su naumu, blago rečeno, i uspjeli – na kraju se večeri čak i nevera posramila te povukla, a publici je preostalo titranje živaca i slab sluh, poznatiji kao posljedice jednog dobro odrađenog koncerta.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari