Glazba

Kandžija (Boogaloo): Dali su sve od sebe, i još malo

Foto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Kandžija je “Plafon” objavio krajem prošle godine, a izdanje se u preostalih mjesec dana ipak našlo na listama za najbolji album godine. Velika stvar i velik album sada je doživio i svoju službenu koncertnu promociju u Zagrebu u klubu Boogaloo.

Pendrek je iz Dubrave i imao je zadatak zagrijati publiku za Kandžiju i “Plafon”. Ugodno popunjen prostor kluba dobro je reagirao na repera, bilo je i onih koji su znali njegove stvari, ali i onih koji ga slušaju prvi put. Ni jedni ni drugi nisu ostali razočarani jer je Pendrek dobro odradio svoj set koji je prigodno (“…kašljem, neću dugo još…“) završio hitom Cigare.

Odmah u glavu

Uz očekivano odstupanje od zadane satnice, u 23 sata glavni akteri večeri su stupili na pozornicu. I to jako. Odmah u glavu s Nema labavo otvorili su koncert, a publika je jedva dočekala. Skakanje i odobravanje odmah na početku, kao da su svi već zagrijani a ne kao da je početak. Nastavili su gotovo jednako popularnom pjesmom, iako puno novijom. Državna sisa predstavljena je svim obožavateljima i onima koji će to tek postati.

Kemija između članova benda na pozornici, a pogotovo između Kandžije i Toxare prelila se s pozornice na sve prisutne, neka dobra vibra bila je cijelo vrijeme u zraku. Set lista bila je orijentirana na novi album, ipak je riječ o promociji, ali nisu izostale niti one stare stvari.

Ono što mi je bilo zanimljivo i fascinantno je da su pjesme s “Plafona” prihvaćene možda i bolje od nekih starijih kolegica. Publika je odradila svoj posao, poslušala i zapamtila album i već na prvim taktovima su se odmah prepoznavale pjesme i pjevale u glas. Za album koji je vani tek nekoliko mjeseci ovo je bio veliki uspjeh. Ispada da su sve pjesme hitovi i neka je tako. Zaslužila je to ekipa iz Zlatnih žbica.

Foto: Ziher.hr

Nemoguće je odmah natjerala ruke u zrak i svi su radili srculenca. Nakon toga, na scenu je stupio Stranac. Reper kojeg je Kandžija pozvao kao gosta na koncertu pojavio se tri puta. Samozatajan i možda pretih, nije dopro do publike, relativno je ravnodušno bio primljen.

Neočekivani bis

Kada su se glavni akteri vratili, ubili su s Turbo kvart što se publike tiče. Redalo se tu još nekoliko pjesama, a onda se bend oko ponoći izgubio s pozornice. Vratili su se u novoj odjevnoj kombinaciji, drugoj ali ne i posljednjoj te večeri. Za njima su zatim na pozornicu došla i Gangsta gudala. Dvije djevojke koje su imale povez preko lica jer su gangsta a ne jer se boje corona virusa. Svojim su violinama do kraja koncerta bile podrška pjesmama.

Nakon drugog presvlačenja išao je set samo novih stvari. I onda su se upalila crvena svjetla. I onda sam opsovala jer sam znala što slijedi. Ne brini se ništa, pjesma koja je vjerojatno rasplakala sve koji su ju ikada čuli, ali možda to i neće priznati. Kandžija je hrabro odabrao izvesti ju. Nije mu bilo svejedno, čulo bi se to i bez njegovog priznanja. Uspio ju je izgurati do kraja i na tome mu čestitam. Dao je i zadnji atom snage. Zatim je uslijedio bis koji me malo iznenadio – Bicikl, Jelena i posljednja Trube.

Kandžija je s bendom koji se formalno više ne zove Gole žene napravio fantastičan koncert. Stvarno su se potrudili i napravili presjek cijele karijere i izveli su to na način koji bi posramio mnoge bendove. Usvirani i uigrani svi su se maksimalno dali na koncertu. To je vjerojatno rezultat volje i ljubavi prema onome što rade. A rade to sami, beskompromisno i rezultat ne izostaje. Odabrali su teži put, ali sigurno ispravan. Jer sam ja, a vjerujem i ostali, s koncerta otišla sretna.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari