Film

Mlade nade Hollywooda: Talentirani glumci koji nisu samo u prolazu

Foto: www.facebook.com/skins/photos_stream
Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto:www.facebook.com/MilesTeller
Foto:www.facebook.com/MilesTeller

Dame su imale prednost, stoga smo vam prvo donijeli listu djevojaka čiji glumački talent obećava da će upravo one, uz godine rada, jednom moći parirati velikankama poput Meryl Streep ili Judi Dench. Koji će još zeleni, ali talentirani muški glumci stajati uz rame DeNiru, Nicholsonu ili Hopkinsu, nešto mlađem i genijalnom Lewisu ili primjerice još mlađim, ali afirmiranim kolegama poput Dicaprija i McConaugheya, pokušali smo pogoditi.

Miles Teller – 27 godina

Teller igra glavnu ulogu u filmu Whiplash, ovogodišnjem pobjedniku Sundance festivala. Iako je prvotno planirao odbiti ulogu želeći odmor, upravo ga je ta drama plasirala na nešto vidljiviju filmsku putanju gdje ne izostaju ni pohvale kritike. Publiku je osvojio još ranije u The Spectacular Now (2013) gdje glumi s prijateljicom  Shailene Woodley (zajedno na fotografiji), baš kao i u filmu Divergent (2014). S ozbiljnijom glumom na filmu se upoznao za vrijeme snimanja Rabitt Hole (2010) s Nicole Kidman koja i danas hvali mlađeg kolegu. Teller ima dozu opuštenosti koja se osjeti prilikom gledanja, slično gore spomenutim velikanima ne izgleda kao da se previše trudi i upravo to je ono što je toliko šarmantno.

Foto: www.facebook.com/liamhemsworth
Foto: www.facebook.com/liamhemsworth

Liam Hemsworth – 24 godine

Mlađi brat Chrisa Hemswortha i Lukea Hemswortha ne kaska za braćom. Nakon manje zapaženih uloga domaće produkcije, i ne baš sretnog spleta okolnosti (prvo je njegov lik iz The Expendables izbačen par dana prije početka snimanja, a potom mu je brat Chris “oteo” glavnu ulogu u Thoru) zgodni Liam ozbiljnije se pozabavio pojavljivanjem na velikim ekranima pojavivši se u popularnim The Hunger Games (2012)Nakon toga, uloge su se samo nizale: Pojavio se kao sporedni glumac u  The Expendables 2 (2012) te kao glavni u dramama Love and Honor (2013) i  Empire State (2013), te trileru Paranoia (2013), a vratio se i kao Gale Hawthorne u The Hunger Games: Catching Fire (2013). Korektne izvedbe još uvijek nisu dovoljno snažne da ga se prestane spominjati kao bivšeg momka Miley Cyrus, ali moguće je da će se s vremenom stvari promijeniti.

Foto: www.facebook.com/skins/photos_stream
Foto: www.facebook.com/skins/photos_stream

Jack O’Connell – 24 godine

Dok će ga samo zagriženi fanovi znati kao divljeg ali šarmantnog Cooka iz serije Skins, Jack O’Connell filmski debi imao je u This is England (2006), a potom je zaredao uloge u filmovima  Eden Lake (2008), Harry Brown (2009), Private Peaceful (2012) i The Somnambulists (2012). No, tek ulogom tinejdžera u Starred Up (2013) i britanskog vojnika u ’71 (2014) zaradio je odobravanje kritičara. Ubrzo nakon uslijedilo je i prvo holivudsko pojavljivanje u ulozi grčkog vojnika Caliste u  300: Rise of an Empire (2014) nakon čega je igrao i Olimpijca Louisa Zamperinija u filmu Angeline Jolie iz 2014., Unbroken. S pozamašnim brojem kvalitetnih uloga iza sebe O’Connell ostavlja dojam glumca koji zna što želi, ali je itekako svjestan da neće do toga doći preko noći. Zato se posebno veselimo njegovim nadolazećim pojavljivanjima u  The Man Who Killed Don Quixote i Money Monster (2015) gdje će glumiti uz ekipu s A liste poput Georgea Clooneyja i Julie Roberts.

Foto: www.facebook.com/boyhoodmovie
Foto: www.facebook.com/boyhoodmovie

Ellar Coltrane – 20 godina

Iako je glumio i ranije (Lone Star State of Mind (2002) i Fast Food Nation (2006)), tek s filmom Boyhood Ellar Coltrane privukao je pažnju svijeta. Posebnost filma priča je za sebe, ali ono što između ostalog njoj pridonosi jest Ellarov nepretenciozan glumački pristup, svaka odsutnost toliko prisutnog preglumljavanja. Nadamo se će ju zadržati i slojevito nadograđivati kroz vrijeme, potencijala svakako ima.

Foto:www.facebook.com/MazeRunnerMovie/photos_stream
Foto:www.facebook.com/MazeRunnerMovie/photos_stream

Thomas Brodie-Sangster – 24 godine

Oni koji dobro pamte lica na prvi pogled, prepoznat će ga iz filma Love Actually iz 2003. godine, pored toga je posudio glas u crtanom filmu  Phineas and Ferb,  glumio u Nanny McPhee (2005), The Last Legion (2007), a ove godine se pojavio u sci-fi akciji The Maze Runner. S majkom Tashom Bertram osnovao je Brodie Films  2006., nezavisnu filmsku kompaniju sa sjedištem u Londonu i ciljem pomaganja mladim kreativnim snagama u Velikoj Britaniji, bilo da se radi o glumcima, scenaristima ili redateljima. Dosta dobar životopis za nekog u ranim dvadesetima.

Sigurno su neki prošli ispod našeg radara, ali ovo su samo neki mladi potencijali koji su obasuti medijskom pozornošću dok istovremeno imaju za to i pokriće. Nadamo se da ih neće zavesti tašti putevi Hollywooda, i da će umjesto novca i žena trošiti vrijeme na kreativan rad i s vremenom opravdano zaraditi svoju zvijezdu na filmskom nebu.

 

Be social

Komentari