nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Moonchild (Boogaloo): Plesni i opušteni uvod u vikend

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iako gotovo uvijek željno iščekujem kraj radnog tjedna, ovaj mi je tjedan bio mrvicu posebniji zbog premijernog nastupa sastava Moonchild u klubu Boogaloo.

Multiinstrumentalistički trio iz Los Angelesa, kojeg čine Amber Navran (vokal, flauta, saksofon, klavijature, synth bass, drum machine) Andris Mattson (klavijature, truba, akustična gitara, rog, synth bass, drum machine) i Max Bryk (klavijature, klarinet, saksofon, synth bass, drum machine), jučer je prvi put nastupao u Zagrebu u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj posljednji album “Little Ghost”.

Bend, koji je svoj glazbeni put započeo 2012. godine objavom albuma prvijenca “Be Free”, jučer je ispunio malu dvoranu kluba opojnom i relaksirajućom energijom.

Poigravanje sa žanrovima

Moonchild je teško žanrovski i stilski definirati, njihova glazba predstavlja eklektičan spoj neo-soula, jazza i alternativnog R&B-a uz hip-hop i funky prizvuke te moderni elektronski pristup. Njihov jedinstveni izričaj obogaćuje Amber i njezin sanjivi vokal koji zvuči kao šapat, a sposoban je umiriti svakoga koji se opusti i prepusti. Sastav je dosad izdao četiri albuma, osim spomenutog debitantskog “Be Free” i najnovijeg “Little Ghost”, tu su još i “Please Rewind” iz 2014. i “Voyager” iz 2017. godine. Hrvatska publika je sinoćnjim koncertom konačno dobila priliku uživati u njihovim pjesmama.

Poziv na ples

Početak nastupa je bio najavljen za 22:15, a trio se popeo na pozornicu 15-ak minuta kasnije i otvorio koncert pjesmom Wise Woman s aktualnog albuma. Atmosfera je na početku bila nešto suzdržanija, tek je par pojedinaca od starta posve opušteno plesalo i pjevalo. Među onim suzdržanima sam bila i ja jer sam više razmišljala o ispitima koje me čekaju idući tjedan (studentske muke). Ipak, Amber je, sa svojim zaraznim osmijehom i super pozitivnom energijom pozivala na pjevanje i plesanje pa i pucketanje prstima te je ubrzo podigla atmosferu. Publika se brzo uključila i uskoro je svatko plesao ili se barem lagano kretao u ritmu, pa tako i ja.

Posebno oduševljenje izazivale su puhačke instrumentalne dionice, a bogatijem zvuku i harmoniji pridonio je četvrti član – bubnjar Eta Etoroma Jr. koji se sastavu pridružio na turneji. Set lista je primarno obuhvaćala pjesme s novog albuma poput Money, Everything I Need, Get To Know It i Everything I Need, ali našlo se tu i pjesama s prijašnjih albuma poput Cure i Run Away. Početni taktovi pjesme The List doveli su atmosferu do vrhunca, svi su fučkali i kretali se.

Stara poznata izreka, koja kaže da sve što je lijepo kratko traje, pokazala se istinitom u ovom slučaju jer je sat vremena nastupa djelovalo kao pet minuta. Publika je vikala “We want more!” i tražila bis pa smo tako za kraj čuli pjesmu The Truth.

I na kraju što dodati? Moonchild je svojom skladnom energijom ugrijao hladni petak i lijepo nas uveo u vikend. Nadam se da će nas uskoro opet posjetiti i odvesti u svoj jedinstveni glazbeni svijet.

(Visited 168 times, 1 visits today)
Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari