nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Nipplepeople (Tvornica): Većim dijelom ispunjena očekivanja

Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Krajem prošle godine objavljeno je kako duo Nipplepeople kreće na svoju prvu veliku regionalnu turneju, a prva postaja na tom putu bila je Zagreb. Ambiciozne medijske najave su naslućivale kako se 7. ožujka u Tvornici kulture sprema pravi glazbeno scenski spektakl pa nas tako očekuje lista pjesama s novim aranžmanima uz atraktivne vizualne elemente.

S obzirom na najave, nestrpljivo sam križale dane u kalendaru dok nismo stigli do ožujka i, napokon, prve subote u mjesecu kada je na rasporedu bio Nipplepeople.

Početak nastupa je bio predviđen u 21:45, a ja sam u prostor Velikog pogona stigla sat vremena ranije. Iznenadila sam se kako je prostor već tada bio ugodno popunjen, a do samog je početka Tvornica, kojom je odzvanjao žamor ljudi, već bila u cijelosti ispunjena. Odjednom je buka mnoštva utihnula, svi su podignuli glave i uputili pogled prema pozornici – red je došao na Nipplepeople. Najprije je izašao muški dio dvojca, a potom i ženski, odjeveni u bijele kostime.

Nipplepeople
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr

Publika je veselo pozdravila duo i nastup je počeo pjesmom Bolji. Nakon nje su uslijedile Balkan Express, Disko Epileptik i Ne volim te koju je obogatio plesač Toni Flego kojeg možemo vidjeti u spotu za pjesmu Nikada, ali i na drugim nastupima kao vjernu plesnu pratnju. Pjevačica je izazovnim i zavodljivim plesom nastojala otopiti, na početku, pomalo statičnu atmosferu.

Najviše je frke, očekivano, digla Frka na kojoj se publika konačno opustila. Iako je nadalje nastup bio prožet dobrom energijom, ne mogu se oteti dojmu da to nije bilo to. Naime, na pojedinim pjesmama pozornost mi je ukrao dio publike koji su razgovarali ili scrollali Instagramom ili pak drugim društvenim mrežama. Tek su prvi redovi bili u potpunosti ufurani u nastup i energično su skakali i plesali. Set lista je obuhvaćala i pjesme Tajna, Sanjam i Dajem ti sve. Nakon izvedbe Sutra, na kojoj su se svi opet jače trgnuli, pjevačica je uzviknula „Hvala, mi smo bili Nipplepeople!“, no ubrzo je dodala kako nije kraj iako je publika kraj prihvatila što je samo potvrdilo moje sumnje u neposvećenost okupljenih.

Bis u mirnijim tonovima

Nakon plesnog performansa Tonija Flege, duo se vratio na pozornicu u svojim prepoznatljivim kostimima i u akustičnoj verziji su izveli pjesmu Tebi što je bio ujedno i najmirniji trenutak koncerta. Lagana i opuštena energija se proširila mračnom Tvornicom koju su osvijetlili upaljači i mobiteli.

nipplepeople
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr

Za kraj, svi su još jednom imali priliku otpjevati stihove Frke koju je dvojac ovaj put izveo u sporijoj verziji. I onda sam u najboljem mogućem trenutku zapazila Zdenku Kovačiček kako par redova ispred mene pjeva i uživa u nastupu.

Kad se podvuče crta, jučerašnji koncert je bio vrlo dobar. Očekivanja s početka teksta su se većim dijelom ispunila. Raznolike pjesme je upotpunio upečatljiv light show. Od plesnog tuluma do pomalo sanjive atmosfere, Nipplepeople su priredili pravi koncertni doživljaj. Iako nisu svi reagirali s istim žarom, vjerujem da je svatko iz Tvornice otišao zadovoljan pa tako i ja.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari