Glazba

Otvorenje izložbe “Vinkovci rockaju” uz We Create i Thee Mad & Hairy Wombats u Ribnjaku

Vrijeme čitanja: 2 minute

cIzložbom koncertnih fotografija Fotokluba Vinkovci naziva „Vinkovci rockaju“, Radio Student zajedno s članovima fotokluba priprema uvertiru u veliki istoimeni vinkovački spektakl koji će se u Rock klubu Ribnjak održati 14. i 15. ožujka, a koji će ugostiti 11 vinkovačkih bendova, 4 književnika i 4 autora stripova.

Fotoklub Vinkovci aktivno djeluje od 1950. godine. Danas broji stotinjak članova koji kroz gotovo svakodnevne aktivnosti Kluba doprinose razvoju svijesti o fotografiji kao umjetnosti u Vinkovcima.

Ovom prilikom predstavnici Fotokluba dolaze otvoriti izložbu fotografija koja će sadržajno obuhvatiti koncerte vinkovačkih punk/rock bendova, ali i koncerte u Vinkovcima u razdoblju od 2006. godine do danas. Na izložbi će biti postavljene fotografije Berton Vjeke, Ferbežar Gorana, Klašnja Petra, Ledić Daria, Merc Darka, Panić Gordana, Španić Mihaela te Vrh Šarić Katarine.

Glazbenu podršku daju im nove nade zagrebačke metal scene, bend WeCreate, te zanimljiv garage punk spoj Iggy Popa i egzistencijalističke proze Alberta Camusa u obliku benda Thee Mad & Hairy Wombats.

WeCreate je peteročlani metal/metalcore bend iz Hrvatske osnovan 2011. godine. Imaju izdani demo/EP “Get Out Alive”, a prošle godine izdali su novi singl koji najavljuje daljnje studijske radove, pjesmu Our Own Reality. nastupili su po brojnim zagrebačkim klubovima, u više navrata po Sloveniji, te na otvaranju Underwall festivala u Zadru. Trenutni line up čine Luka Dobrović na lead gitari, Tomislav Jeffrey Jemrić na bubnjevima, Ivan Ivković na basu, Filip Godina na ritam gitari te Daniel Kirin na vokalu.

Thee Mad & Hairy Wombats čine dva frustrirana i buntovna mladića iz Zagreba koji sviraju prljav, sirov i iskren garage punk na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku. Njihova glazba se najbolje može opisati kao spoj Iggya Popa i egzistencijalističke proze Alberta Camusa (1913.-1960.). Do sada su u raznim kombinacijama svirali u AKC Attacku, KSET-u, Spunku, Sobi, Boogaloou, Vrbovcu, Čakovcu, Velikoj Gorici, Zaboku itd., a kako sami kažu, upravo zbog toga nemaju problema svirati s metalcore ekipom, dapače!

 

Be social

Komentari