Glazba

Vinkovci rockaju u Ribnjaku: Predstavljamo prvi dan festivala i dijelimo upade!

Foto: press/ Vinkovci rockaju
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: press/ Vinkovci rockaju
Foto: press/ Vinkovci rockaju

Ovog vikenda će se u Rock klubu Ribnjak odvijati manifestacija “Vinkovci rockaju” na kojoj će se zagrebačkoj publici predstaviti vinkovački glazbenici, književnici i strip-crtači. U slijedećim redovima predstavljamo bendove koji će nastupiti prve večeri, u petak 14. ožujka.

SepticaSeptica je metro-sado-gay-porno skupina antifašista koja djeluje od 19.12.2003. godine i njeguje ljubav prema lakim notama, narodnoj nošnji, navijaštvu, oružju, poljoprivrednim alatkama, zlatovezu, transvestiji, nizozemskom kormilu, duplom nizozemskom kormilu, strančarenju, lovu i domoljublju te piciginaštvu.

)

Trenutačni line up Septice čine Sedmi od Devet na bubnjevima i činelama, Tundra Pumpwajndling Medvjedmajster Tašenalarm na bas gitari i okarini, Jukka Kunilunginen “Pickofdestiny”- Kleme na električnoj gitari, Bumushku Kushlu na mikrofonu i Govnar smrti na električnom mikrofonu.

Pogreb X4POGREB X je fanovima poznat kao prvi band Satana Panonskog i jedan od prvih punk bendova na ovim prostorima. Bend je osnovao Vladimir Soldo (Adolf) 1978.godine. U Pogrebu su nastali hitovi kao: Lepi Mario, Dragi sine moj, Oči u magli, Iza zida, Hard blood shock, Advokat, DM, Bagra, Ratno stanje, Sexualni distonalitet, Organi, Odrežite sise, Misli li istok, čovjek čovjeka. Trenutačnu postavu čine: Adolf – vokal, Štimac – gitara, Slaven (Septica) – bas, Pest Antun – bubnjevi. Pogreb X u Zagreb dolazi nakon duge stanke nimalo manje bezobrazan i sirov nego prije.

Harp Explosion1Djeke Igor – Iggy je nekadašnji frontman garage grupe Thee Knuckleheads, bivši član vinkovačke reggae dub grupe Sopotopot, a trenutno član kultne beogradske grupe Disciplin A Kitschme.

Prvi put se kao one man band pod nazivom Harp Explosion predstavio publici u 7. mjesecu 2009. godine. Harp Explosion je svojevrstan spoj tradicionalnog sa modernim, gdje s jedne strane Iggy koristi prljavu usnu harmoniku i vokal, a s druge strane digitalne efekte, loopove i ritmove. Sve to zapakirano je u garage-blues repertoar koji se sastoji od autorskih stvari popraćenih audio trailerima trash filmova 50-ih i 60-ih.

Iggy je inače i redovni sudionik blues harp festivala, voditelj glazbenih radionica usne harmonike a gostovao je i na albumima poznatih regionalnih garage bendova (The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Gatuzo, S.U.S. , Big Charmin’ Man…).

)

Fectum je nastao u jesen 2010. kao metal bend. Bez iskustva i opreme, fokusiraju se na energiju i glasnoću te tako pokušavaju smisliti autorske pjesme. 2012. godine, postava se mijenja, zajedno s glazbenim ukusom članova. Počinje se pjevati bez previše vrištanja i deranja, uvodi se eksperimentiranje i dinamika u pjesme. U međuvremenu Fectum nastupa po okolnim mjestima, mnogo više koncentriran na vježbanje i kvalitetu pjesme nego nastup uživo. Bend se sastoji od 4 člana – Branimir (vokal, gitara), Tali (gitara), Denis (bas gitara) i Čulo (bubnjevi). U toj postavi su snimili EP s 4 pjesme zvuka najsličnijeg alt-noiseu, koje su još u procesu mixanja.

ŠtajgajsŠtajgajs je hrvatski amaterski radnički rock bend iz Vinkovaca. Svi članovi benda dugo godina su svirali s drugim bendovima, ali u obliku Štajgajsa, s različitim formacijama, postoje od 2012. godine. Danas bend čine Juka, Draž i Vitak. Trude se svojom energijom artikulirat zadovoljstvo i nezadovoljstvo trenutnim stanjem oko njih i u njima. Zasad još nisu ništa snimili, ali se svojski trude to napraviti pa tako postoje demo snimke rađene u kućnoj radinosti koje pokazuju koliko zreo zvuk ovaj bend stvara.

Jednodnevne ulaznice su 30 kuna, a dvodnevne 50 kuna. Jedan  sretnik ili sretnica koji prate Ziher.hr mogu osvojiti festivalski upad na oba dana, i to 1×2 – za sebe i još jednu osobu. Sve što trebate učiniti je upisati svoje ime i prezime u komentare ispod članka i držati fige. Pobjednika ćemo objaviti na Ziherovoj Facebook stranici.

Be social

Komentari