Glazba

Ziher playlista vol.XII: Vinkovci rockaju ovog vikenda u Ribnjaku!

Vrijeme čitanja: 2 minute

1911688_229514003920426_2012774910_nOvog vikenda u Zagrebu se održava manifestacija Vinkovci rockaju, u čast vinkovačke alternativno – kulturne scene. Stoga je i ovotjedna Ziherova playlista posvećena glazbenicima koji će danas i sutra zasvirati u Rock klubu Ribnjak.

Danas je na rasporedu književna večer, na kojoj će se predstaviti Gordan Nuhanović, Vladimir Bakarić, Pajo Pakšu (pravim imenom Boris Racanović) te Marija Renić. Program počinje u 19 sati. Večer s književnicima moderirati će poznati književni i kazališni kritičar Srđan Sandić, a poeziju kultnog Satana Panonskog pročitat će Vladimir Andrić, član glumačkog ansambla Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca.

U subotu, 15. ožujka, također od 19 sati, predstavit će se se eminentni hrvatski crtači stripova, također vinkovčani: Dubravko Mataković, Krešimir Zimonić, Nenad Barinić i Miron Milić.

U glazbenom dijelu programa nastupit će deset aktualnih vinkovačkih bendova. Listu izvođača predvode popularne Punčke,  legendarni Pogreb X (bend Satana Panonskog) te vinkovački pioniri Septica, The Karambol i Electric Žare. Uz njih je tu Igor Djeke, poznat i kao Harp Explosion, koji će pokazat koliko virtuoznosti može proizaći iz usne harmonike. Po prvi puta će se Zagrebu predstaviti mladi vinkovački bendovi Green Shade, Fectum, Štajgajs i Nenad.

Septica će po prvi puta svirati dvije nove pjesme, Ilegalna destilerija te Daj mi krila Sokole, koje zvuče potpuno drukčije od svega što je Septica ikad stvorila. The Karambol će u Zagrebu premijerno publici odsvirati pjesme koje će se krajem godine moći naći na njihovom novom izdanju pod okriljem Croatia Recordsa.

Kako bi priča bila zaokružena, za glazbenu selekciju u pauzama između bendova te nakon koncerata pobrinut će se dobri duh hrvatskog rock’n’rolla, Zdenko Franjić. Čovjek koji je prvi snimio velik broj vinkovačkih i drugih demo bendova na Vinkovci rockaju će predstaviti svoj label Slušaj najglasnije.

Ulaznice su po cijeni od 30 kuna za jedan dan i 50 za oba. Važno je napomenuti kako je broj ulaznica ograničen. U suradnji s HŽ Putničkim prijevozom organizatori su osigurali popust na povratne karte do Zagreba iz svih kolodvora u Hrvatskoj i Sloveniji.

Be social

Komentari