Glazba

Vinkovci rockaju – Pripremite se na dvodnevni glazbeno-književni festival u Ribnjaku

Foto: press/ Vinkovci rockaju
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press/ Vinkovci rockaju
Foto: press/ Vinkovci rockaju

Dvodnevni program „Vinkovci rockaju“ održat će se 14 i 15. ožujka u Rock Klubu Ribnjak. Na festivalu će sudjelovati 11 aktualnih vinkovačkih rock bendova, četiri književnika te četiri strip crtača.

U petak, 14. ožujka, u 19 sati zagrebačkoj će se publici predstaviti jedan dio bogate vinkovačke književne scene: Gordan Nuhanović, autor romana Vjerojatno zauvijek i Šale su ostale kod kuće te Vladimir Bakarić, nezaobilazni vinkovački pisac za djecu i mlade. Objavio je, između ostalog, i roman Iz blata u suradnji s vinkovačkim hiphoperom Shortyjem. Na repertoaru su i  Pajo Pakšu ili pravim imenom Boris Racanović, autor stripova i bloga te Marija Renić, novinarka, autorica knjige Poljubac na raskrižju i menadžerica benda The Karambol.

Foto: press/Vinkovci rockaju
Foto: press/Vinkovci rockaju

U subotu, 15. ožujka, u 19 sati predstavljaju se vinkovački crtači stripova: Dubravko Mataković, jedan je od najpoznatijih hrvatskih strip umjetnika, član grupe Septica te tvorac logotipa Vinkovci Rockaju; zatim Krešimir Zimonić, autor kultnog stripa „Zlatka“ iz Modre laste te jedan od osnivača i višegodišnji predsjednik Hrvatskoga društva autora stripa. Nastupat će i Nenad Barinić, najpoznatiji crtač fotorobota u Hrvatskoj, a poseban po tome što koristi airbrush tehniku te Miron Milić, pripadnik mlađe generacije crtača stripova čije su stvaralaštvo kritičari prozvali hrvatskim haiku stripom.

Foto: press/Vinkovci rockaju
Foto: press/Vinkovci rockaju

Uzavrelu atmosferu glazbom će održavati popularne Punčke koje će na koncertu izvesti stvari s novog hit albuma „Sunčano s povremenom naoblakom“, zatim kultni bend Septica, a nakon poduže pauze i Pogreb X. Moći će te čuti i zvukove legendarnih vinkovačkih bendova The Karambol, Harp Explosiona kao i zagrebačko-vinkovačkog kvarteta Electric Žare.

Osim njih, po prvi puta će se predstaviti pet mladih rock bendova: Green Shade, Neću Žvake ‘Oću Kusur, Fectum, Štajgajs te Nenad.

Foto: press/Vinkovci rockaju
Foto: press/Vinkovci rockaju

Program je organizirala skupina mladih vinkovačkih entuzijasta s ciljem, kako kažu, da zagrebačkoj publici po prvi put predstave velik broj novih, perspektivnih vinkovačkih rock bendova te da istovremeno povežu vinkovačke umjetnike sa zagrebačkim kolegama u smislu poticanja buduće suradnje.
Pokrovitelji manifestacije su: Grad Vinkovci, Grad Zagreb, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednica grada Vinkovaca.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Be social

Komentari