Glazba

„Tickets To My Downfall” (Machine Gun Kelly): Novi smjer donosi novu publiku

tickets to my downfall
Tickets To My Downfall [album cover]
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ako nas je ičemu naučila ova godina, to je da smo u stanju prilagoditi se neočekivanim situacijama – iznenađenja ne nedostaje. Iako nije bilo službene objave, poznati američki reper Machine Gun Kelly izdaje pop punk album „Tickets To My Downfall”.

I pazi sad ovo – nije loš. Krenuo je tim pravcem sa svojim prošlim albumom „Hotel Diablo” na kojem se nalazilo nekoliko pjesama koje su ulazile u rap rock žanr, uključujući singlove Hollywood Whore i I Think I’m Okay.

Na novom albumu i dalje ima elemenata koji bi se mogli povezati s njegovom dosadašnjom diskografijom, ali pokušao se odmaknuti od toga što je više mogao. Tako je u suradnji s bubnjarom iz jednog od kultnih pop punk bendova, Travisom Bakerom iz Blink-182, snimio par obrada, uključujući Paramore i Rage Against the Machine.

Promocija tijekom lockdowna

Machine Gun Kelly izdao je tri singla prije izdavanja albuma, Bloody Valentine, Concert for Aliens i My Ex’s Best Friend. Isto tako, prije devet mjeseci izdaje singl Why Are You Here koji je najavio cijeli preokret žanra.

Zbog cijele lockdown situacije snimio je jako puno „bedroom session” videa kako bi ostao u tijeku i na kraju mogao izbaciti novi album. Izgleda da mu je ta taktika uspjela jer zbog svoje aktivnosti album nije prošao ispod ničijeg radara.

Seks, droga i pop punk

Što se tiče samog albuma, tematika i instrumentali su poprilično formulaični. Ako ste ikada slušali BILO KOJI pop punk bend (pogotovo Blink-182), možete imati začuđujuće preciznu perspektivu kako „novi” MGK zvuči.

Sastoji se od 15 pjesama, ali nakon nekog vremena cijeli album zvuči kao jedna jako duga pjesma. Teme variraju od pjesama o bivšim djevojkama (My Ex’s Best Friend, Lonely i Forget Me Too koju je snimio sa svojom bivšom djevojkom, pop pjevačicom Halsey) do onih o seksu i zlostavljanju samog sebe s ilegalnim i legalnim supstancama. Izgleda da Machine Gun Kelly nije baš naučio da sada kada ima 30 godina i kćer koja ima jedanaest, to više nije kul i da bi se trebao malo smiriti.

Jedna od pjesama koja se istaknula i koja nije formulaična jest WWIII, koja ima dosta brži i agresivniji instrumental i ujedno je najkraća pjesma na albumu i traje samo jednu minutu.

Gostujući izvođači

Osim Halsey na albumu „Tickets To My Downfall” gostuje Trippie Redd na pjesmi All I Know koja je mogla ne biti na ovom albumu. Objasnit ću se. Najviše ne odgovara ostatku materijala zbog pre auto-tunanog Trppie Redda koji zvuči kao da nije trebao biti na ovoj pjesmi u originalnoj izvedbi, nego su samo impulzivno odlučili da će staviti još jedan sloj koji će pretvoriti pop punk ritam sekciju u beat.

Istu stvar se ponovila i na jednom od singlova na kojem je gostujući izvođač Blackbear, ali tu nekako zvuči „prirodnije” jer je ipak My Ex’s Best Friend izdan kao singl i trebao je privući ljude.

Novi smjer Machine Gun Kellyja

Ima dosta stvari koje mi nisu sjele na ovom albumu, ali „Tickets To My Downfall” je odmaknuo Machine Gun Kellyja od dosadašjeg izričaja i glazbe na koju nas je navikao. To će mu donijeti novu publiku, ali će pritom izgubiti i dobar dio stare koja je više preferirala njegovu rap fazu.

Pop punk je bio davno zakopan ispod slojeva potrganih Vansica, poderanih uskih traperica, predugih majica i beanija. I neću lagati, pomalo mi je sve to nedostajalo.

Be social
Što misliš o ovome albumu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari