navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

Umro Andy Fletcher iz Depeche Modea

Foto: Depeche Mode / Facebook
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Britanski kultni sastav Depeche Mode iznenada je ostao bez jednog od svojih osnivača. Kako su objavili na svojim profilima na društvenim mrežama, klavijaturist i basist Andy ‘Fletch’ Fletcher iznenada je preminuo u 60. godini života, te izrazili šok i tugu. Uzrok smrti nije poznat.

– Fletch je imao istinsko zlatno srce i uvijek je bio prisutan kada je bila potrebna potpora, razgovor, smijeh ili hladna krigla – stoji među ostalima u službenoj izjavi za medije.

Gostovali u Hrvatskoj četiri puta

Rođen 1961. u Nottinghamu, Fletcher se s obitelji seli u Basildon gdje je krajem 1970-ih zajedno s Martinom Goreom i Vinceom Clarkeom osnovao grupu Composition Of Sound. Dolaskom pjevača Davea Gahana promijenili su ime u Depeche Mode, te ostvarili niz uspješnica na domaćem terenu. Odlaskom Clarkea, Fletcher je postao glavni skladatelj grupe, a dolaskom Alana Wildera, njihova glazba je poprimila puno mračniji ton, te su osvojili vrhove glazbenih ljestvica diljem svijeta.

Zajedno s ostatkom Depeche Modea Fletcher je 2020. primljen u Rock’n’Roll Hall of Fame. Jedna od čestih destinacija tijekom turneje bila je i Hrvatska, u kojoj su gostovali četiri puta (posljednji put 2013.).

Kada nije nastupao s bendom, održavao je turneje kao DJ.

(Visited 433 times, 2 visits today)
Be social

Komentari