Glazba

Izvještaj – The Doors Alive: “Alright alright alright” ili ne?

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

The Doors Alive, pompozno najavljivan najbolji tribute bend legendarnih Doorsa, sinoć je u Tvornici kulture razočarao. Naravno da bi bilo potpuno nerealno očekivati apsolutni doživljaj, ali ne mogu se oteti dojmu da je sinoćni koncert odrađen preko volje i da više naginju cover nego tribute bendu. Ne znam je li to do mene i moje očaranosti Doorsima, ali tijekom koncerta niti jednom nisam „zastranila“ u šezdesete i bar na sekundu živjela ono doba.

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Publika se počela skupljati već oko 20 sati i bila je prošarana raznim generacijama, što je bilo lijepo za vidjeti. Koncert je započeo nešto sitno nakon 21 sat i tek nakon prvih taktova Break On Through (To the Other Side) ekipa se probudila i počela surađivati. Niz se nastavio evergrinima poput Five to one, Waiting for the sun i Shaman’s blues gdje je klavijaturist Norbert Varga imao odličan solo koji je bio nagrađen ogromnim pljeskom.

Sljedeća na redu bila je pjesma People are strange koja bi i u najgoroj izvedbi probudila najviše emocija jer je njenu genijalnost i poetičnu težinu nemoguće ne doživjeti. Spanish caravan i Light my fire bile su uvertira za najveći highlight nastupa, a to je bio poduži solo Buzz Allana na bubnjevima, Baza Meyera na gitari i Norberta Varge na klavijaturama. Dečki su jako dobro ukomponirali dozu agresivnog sviranja s melankolijom koja se proteže u svakoj pjesmi i bacili bolje svjetlo na sveukupni dojam. Povratkom glavnog vokala Mikea Griffionea započela je Riders on the storm koja je nastavila s dobrim svjetlom, a zaredale su se Queen of the highway, Roadhouse blues, The end, L.A.Woman

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Na povratku s koncerta bila sam jako razočarana jer sam u glavi brojila samo negativne aspekte nastupa, od smiješnog video zida, loše atmosfere do nepovezanosti s publikom. Zaključak svega bio bi da se od tribute bendova niti ne treba očekivati neka eksplozija izvrsnosti jer nikada neće biti, niti će u potpunosti moći zamijeniti i dočarati orginal. The Doors Alive napunili su Tvornicu i sigurna sam da bi ju napunili ponovno, nisam sigurna da li bi ja ponovno došla, ali u svakom slučaju bilo je lijepo čuti neke od najgenijalnijih glazbenih tvorevina na jednom mjestu.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari